Skip to main content
World’s largest JYSK 3.0 store opens in Iceland

Najveća JYSKova 3.0 prodavnica je otvorena na Islandu

Datum: 05/10/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Attractive Stores

Prevod: www.languagewire.com

Island je 28. septembra ponovo otvorio svoju prodavnicu u Smáratorgu nakon opsežnog preuređivanja prema modernom konceptu JYSKovih prodavnica 3.0. S dva sprata, od kojih je jedan namijenjen inspiraciji, prodavnica je sada najveća 3.0 prodavnica na svijetu.

Dvadeset osmi je septembar i dan je ponovnog otvaranja u Smáratorgu na Islandu, jednoj od JYSKovih zemalja franšize. Kada uđete u JYSKovu prodavnicu, pronaći ćete lijepu, nedavno moderniziranu prodavnicu s podovima koji izgledaju kao drveni te ugodnu i opuštenu atmosferu. To je najveća JYSKova 3.0 prodavnica na svijetu s prodajnom površinom od 3421m2, ali ne čini se mnogo drugačijom od ostalih većih JYSKovih prodavnica; JYSKova prodavnica kakvu poznajete sa sjajnim ponudama i odličnim iskustvom kupovine.

Ali kako budete ulazili dublje u prodavnicu, otkrit ćete pokretne stepenice koje vode do prvog sprata i shvatit ćete da je prodavnica malo drugačija od uobičajene. Kada dođete gore, pronaći ćete cijeli sprat namijenjen inspiraciji. Cijeli je prostor ispunjen s ne manje of šest T-zidova s 18 izložbenih soba. To je poput švedskog stola inspiracije za kupce.

“Mislim da će kupci biti oduševljeni kada ponovo vide prodavnicu. Prije je to bila stara prodavnica u kojoj se ništa nije zaista promijenilo 20 i nešto godina. Tako da je ovo prilično velika transformacija. Ali svi smo ponosni i uzbuđeni zbog velikog ponovnog otvaranja, a siguran sam da su i kupci, jer ovo je njihova prodavnica i oni imaju povjerenja u nas”, rekao je Ívar Þórður Ívarsson, Store Manager u JYSKu Smáratorg, prije ponovnog otvaranja.

Sistem samonaplatnih blagajni u JYSKu
Sistem samonaplatnih blagajni je testiran i spreman za ponovno otvaranje JYSKa Smáratorg.

Eksperiment s tehnologijom

JYSK Smáratorg nije samo najveća 3.0 prodavnica na svijetu s mnogo inspiracije za kupce, već je i jedina JYSKova prodavnica sa sistemom samonaplatnih blagajni za smanjivanje redova čekanja.

“To je eksperiment u kojem smo nekoliko godina željeli sudjelovati da bismo vidjeli bi li to olakšalo život i našim kupcima i zaposlenicima i možda poboljšalo protok kupaca u JYSKu Smáratorg”, kaže Björn Ingi Vilhjálmsson, General Manager u JYSKu Island.

Priča o rebrendiranju

Osim na ogromnu JYSKovu 3.0 prodavnicu ispunjenu inspiracijom, islandski kupci se moraju navići i na novi naziv. RUMFATALAGERINN, što znači skladište posteljine, promijenjeno je u JYSK istog dana kad je bilo ponovno otvaranje JYSKa Smáratorg s novim logoima i promjenom svih sedam izloga prodavnice.

“Prodavnice su 36 godina bile poznate pod nazivom RUMFATALAGERINN pa je rebrendiranje bilo i još uvijek je ogroman zadatak. Ali ovo je za nas odlična odskočna daska i mnogo smo naučili iz rebrendiranja naziva DÄNISCHES BETTENLAGER u JYSK i dugo promoviramo naziv u prodavnicama s JYSKovim plakatima, odjećom i pakovanjem. Tako nas je već neko vrijeme većina ljudi vidjela kao JYSK”, kaže Björn.

Pogledajte fotografije iz najveće JYSKove 3.0 prodavnice na svijetu.

Činjenice

  • JYSK Island je franšiza.
  • Na Islandu ima sedam JYSKovih prodavnica.
  • Smáratorg se nalazi malo južnije od Reykjavika na Islandu.
  • Prodavnica ima prodajnu površinu od 3421 m2.
  • U pradavnici su 54 zaposlenika.

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office