Skip to main content
JYSK B2B start u BiH

JYSKovo B2B odjeljenje službeno započelo sa radom u Bosni i Hercegovini

Datum: 17/01/2024

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Expansion

Dodatni količinski popusti, fleksibilna dostava i individualan pristup samo su neke od prednosti koje će poslovni subjekti u Bosni i Hercegovini moći da ostvare u saradnji sa JYSK B2B odjeljenjem, koje je 15. januara službeno krenulo sa radom.

Business to Business (B2B) prodaja čini veliki dio JYSKovog uspjeha, a temelji se na izgradnji i održavanju povjerenja i kvalitetnih odnosa sa poslovnim subjektima. Nakon pokretanja B2B odjeljenja u Hrvatskoj 2020. godine te brojnih uspješnih saradnji i projekata u regionu, JYSK je zbog velikog potencijala tržišta i želje da se još više približi svojim kupcima, pokrenuo B2B odjeljenje u Bosni i Hercegovini.

RETAIL ISKUSTVO KAO KVALITETNA PODLOGA ZA IZGRADNJU B2B ODNOSA

Maja Andrić

Maja Andrić, Business to Business Consultant za BiH, posljednjih pet godina je radila kao Store Managerica JYSK prodavnice u Trebinju, a sada će biti posvećena kreiranju ponuda za poslovne subjekte širom BiH, izgradnji kvalitetnih odnosa sa kupcima i jačanju prepoznatljivosti JYSKovog B2B odjeljenja na tržištu.

„Sa edukacijom za B2B Consultanta sam krenula u novembru i od tada sam prošla intro program i brojne edukacije. Iako se rad u B2B odjeljenju dosta razlikuje od moje prethodne pozicije, posebno u vidu komunikacije, koja se sad više odvija putem drugih kanala nego uživo, smatram da me dugogodišnji rad u prodavnici odlično pripremio za ovu ulogu i da se dobro snalazim u njoj.“, rekla je.

B2B kupci najviše pažnje posvećuju kvalitetnoj ponudi, dobrim cijenama i fleksibilnosti dostave, zbog čega je JYSKovo B2B odjeljenje posvećeno kreiranju personalizovanih ponuda, koje će najbolje odgovarati specifičnim potrebama kupaca.

Lana Barković, B2B Managerica za JYSK Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, vjeruje da će kupci u BiH brzo prepoznati vrijednost i prednosti JYSK B2B odjeljenja.

Lana Barković i Maja Andrić

„Prvi korak u ostvarivanju prepoznatljivosti na tržištu je odlazak u prodavnice i edukacija o B2B ponudama jer vjerujemo da ih naši potencijalni B2B kupci već posjećuju. Osim internih edukacija i kontakta sa kupcima putem različitih kanala, takođe planiramo predstavljanja na sajmovima, koji su odlična prilika za razmjenu iskustava i predstavljanje naših ponuda.“, rekla je Lana te dodala da je sa Majom, JYSKov B2B odjeljenje dobilo odlično pojačanje:

„Maja je izuzetno sistematična osoba, koja se detaljno posveti svim zadacima i jako je uporna. S obzirom da se dugo bavila sportom, ima izražen takmičarski duh tako da ne sumnjam da će se odlično snaći u svim novim izazovima i projektima.“

VELIKA PREPOZNATLJIVOST I ZADOVOLJSTVO KUPACA

Dugoročni ciljevi novog JYSK B2B odjeljenja u BiH su jačanje B2B prometa, visok udio B2B prodaje u ukupnom JYSKovom prometu, veliki broj zadovoljnih kupaca, koji će se rado vraćati te širenje na turistički sektor, koji je u ekspanziji u Bosni i Hercegovini. Uz to, JYSKov B2B odjeljenje će svakodnevno raditi na jačanju svoje pozicije na tržištu i prepoznatljivosti među kupcima, koji će u saradnji sa njim, uvijek moći da ostvare brojne dodatne pogodnosti.

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office