Skip to main content
JYSK B2B start u BiH

JYSKovo B2B odjeljenje službeno započelo sa radom u Bosni i Hercegovini

Datum: 17/01/2024

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Expansion

Dodatni količinski popusti, fleksibilna dostava i individualan pristup samo su neke od prednosti koje će poslovni subjekti u Bosni i Hercegovini moći da ostvare u saradnji sa JYSK B2B odjeljenjem, koje je 15. januara službeno krenulo sa radom.

Business to Business (B2B) prodaja čini veliki dio JYSKovog uspjeha, a temelji se na izgradnji i održavanju povjerenja i kvalitetnih odnosa sa poslovnim subjektima. Nakon pokretanja B2B odjeljenja u Hrvatskoj 2020. godine te brojnih uspješnih saradnji i projekata u regionu, JYSK je zbog velikog potencijala tržišta i želje da se još više približi svojim kupcima, pokrenuo B2B odjeljenje u Bosni i Hercegovini.

RETAIL ISKUSTVO KAO KVALITETNA PODLOGA ZA IZGRADNJU B2B ODNOSA

Maja Andrić

Maja Andrić, Business to Business Consultant za BiH, posljednjih pet godina je radila kao Store Managerica JYSK prodavnice u Trebinju, a sada će biti posvećena kreiranju ponuda za poslovne subjekte širom BiH, izgradnji kvalitetnih odnosa sa kupcima i jačanju prepoznatljivosti JYSKovog B2B odjeljenja na tržištu.

„Sa edukacijom za B2B Consultanta sam krenula u novembru i od tada sam prošla intro program i brojne edukacije. Iako se rad u B2B odjeljenju dosta razlikuje od moje prethodne pozicije, posebno u vidu komunikacije, koja se sad više odvija putem drugih kanala nego uživo, smatram da me dugogodišnji rad u prodavnici odlično pripremio za ovu ulogu i da se dobro snalazim u njoj.“, rekla je.

B2B kupci najviše pažnje posvećuju kvalitetnoj ponudi, dobrim cijenama i fleksibilnosti dostave, zbog čega je JYSKovo B2B odjeljenje posvećeno kreiranju personalizovanih ponuda, koje će najbolje odgovarati specifičnim potrebama kupaca.

Lana Barković, B2B Managerica za JYSK Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, vjeruje da će kupci u BiH brzo prepoznati vrijednost i prednosti JYSK B2B odjeljenja.

Lana Barković i Maja Andrić

„Prvi korak u ostvarivanju prepoznatljivosti na tržištu je odlazak u prodavnice i edukacija o B2B ponudama jer vjerujemo da ih naši potencijalni B2B kupci već posjećuju. Osim internih edukacija i kontakta sa kupcima putem različitih kanala, takođe planiramo predstavljanja na sajmovima, koji su odlična prilika za razmjenu iskustava i predstavljanje naših ponuda.“, rekla je Lana te dodala da je sa Majom, JYSKov B2B odjeljenje dobilo odlično pojačanje:

„Maja je izuzetno sistematična osoba, koja se detaljno posveti svim zadacima i jako je uporna. S obzirom da se dugo bavila sportom, ima izražen takmičarski duh tako da ne sumnjam da će se odlično snaći u svim novim izazovima i projektima.“

VELIKA PREPOZNATLJIVOST I ZADOVOLJSTVO KUPACA

Dugoročni ciljevi novog JYSK B2B odjeljenja u BiH su jačanje B2B prometa, visok udio B2B prodaje u ukupnom JYSKovom prometu, veliki broj zadovoljnih kupaca, koji će se rado vraćati te širenje na turistički sektor, koji je u ekspanziji u Bosni i Hercegovini. Uz to, JYSKov B2B odjeljenje će svakodnevno raditi na jačanju svoje pozicije na tržištu i prepoznatljivosti među kupcima, koji će u saradnji sa njim, uvijek moći da ostvare brojne dodatne pogodnosti.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office