Skip to main content

JYSK Srbija nagrađen za humanitarni projekat

Datum: 09/12/2019

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Awards , CSR

Humanitarni projekat u Srbiji omogućio je stanovnicima Beograda da doniraju odjeću jedni drugima. Projekat je osvojio drugo mjesto u kategoriji “Najbolji CSR (Društveno odgovorno poslovanje) projekat godine” u Srbiji.  

Jednostavna postavka dva JYSKova proizvoda, stalaka za odjeću JENNET i TRYGVE, pomogla je proširiti radost u Srbiji. 

Stalci za odjeću bili su tri dana postavljeni na dvije lokacije u Beogradu. Građani su na vješalice mogli ostaviti odjeću koja im nije potrebna te uzeti odjeću ako im je potrebna.

Projekat sa stalcima sa odjećom dobio je puno medijske pažnje i nominiran je za humanitarnu nagradu u Srbiji. Projekat je osvojio drugo mjesto u kategoriji Najbolji CSR (Društveno odgovorno poslovanje) projekat godine..  

Projekat sa stalcima sa odjećom se već proširio u tri druga grada u Srbiji: Niš, Subotica i Novi Sad. Sljedeće godine će stalci ponovo biti postavljeni u nekoliko gradova u Srbiji, kako bi još više ljudi imalo koristi od ovog projekta. 

U nastavku možete vidjeti inspirativni video o ovom projektu – uživajte! 

Latest news

Cotton. Photo Credit: BCI/Khaula Jamil

JYSK se obavezuje na korištenje održivijeg pamuka

25/01/2021 - Do kraja 2024. sav pamuk koji se nabavlja za JYSKove tekstilne proizvode bit će recikliran ili proizveden na održiviji način.

PLACE ME

Polica koju je dizajnirala JYSKova pripravnica uskoro u prodavnicama

21/01/2021 - Polica PLACE ME koja će biti raspoloživa u prodavnicama od kraja januara ima posebnu priču: dizajnirala ju je JYSKova pripravnica.

Schleswig

Jedan dan u JYSKu tokom korone (januar 2021.)

18/01/2021 - Dok su u mnogim državama zatvorene brojne prodavnice, radni dan izgleda drugačije nego što je izgledao prije pandemije koronavirusa.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office