Skip to main content

JYSK memories – parasport special: Produženje dugotrajnog sponzorstva

Datum: 04/03/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Lars Larsen

U ovom specijalnom izdanju JYSK uspomena, osvrnut ćemo se na historiju između JYSKa i parasportskih udruženja.. Veza koja traje od 1989.

jysk sjećanja

  • "JYSK memories" je kvartalni podsjetnik na prethodne događaje na stranici GOJYSK.com. Slavimo našu historiju i napredak i podsjećamo se šta se sve događalo tokom proteklih godina.

Prije 33 godine

Lars Larsen
Osnivač kompanije JYSK, Lars Larsen, se pojavio u novinskom članku o parasportovima.

Od juna 1989., JYSK je stupio na mjesto glavnog sponzora Parasporta Danske, a mi smo od tada glavni sponzor. To ga čini jednim od najdugotrajnijih sportskih sponzorstava u Danskoj, a JYSK je ponosan što godinama podržava sportiste u postizanju sjajnih rezultata.

Sve je počelo 1988. godine, kada su danski parasportisti bili veoma uspješni na Paraolimpijskim igrama u Seulu, u Južnoj Koreji. Međutim, sportistima su uveliko nedostajala sredstva za pripreme za naredni paraolimpijski događaj.

Od 1989. sponzorstvo je prošireno i na druge zemlje, jer se JYSK proširio i otvorio nove trgovine u drugim dijelovima svijeta.

Prije 20 godina

Norge
Photo: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

JYSK je 2002. godine postao i glavni sponzor parasporta u Norveškoj, a slijede sponzorstvo Rumuniji 2017. i Finskoj 2019.

JYSK također sponzorira parasport u Švedskoj, Češkoj i Slovačkoj, dok JYSK franšiza sponzorira organizacije u Kanadi, Islandu i Farskim ostrvima.

2022

Danmark til PL
Fotografija Lars Møller

JYSK najavljuje produženje sponzorstva Parasporta Danske koje traje od 1989. Novo sponzorstvo će trajati do kraja 2024. godine, a sponzorstvo je više nego udvostručeno u odnosu na prethodni ugovor.

Danas, 4. marta 2022. također počinju zimske paraolimpijske igre u Pekingu i ovo će biti 17. Paraolimpijada sa JYSKom kao glavnim sponzorom danskih parasportista.

”U JYSKu smo uvijek bili ponosni što podržavamo danske parasportiste i doprinosimo tome da danski parasportisti postižu toliko mnogo međunarodnih rezultata. Zato smo jako sretni što možemo povećati i produžiti sponzorstvo,” kaže Communications & CSR Director u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office