Skip to main content
Lars Larsen

JYSK i veza s kraljevskom porodicom

Datum: 08/10/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategorija: History , People

Lars Larsen prima krst viteškog reda od kraljice.
Larsu Larsenu je 2009. godine dodijeljen krst reda Dannebrog. 2017. godine, proglašen je za viteza prvog reda Dannebrog.

JYSK nije samo dobavljač za kraljevski danski dvor. Osnivač JYSKa, Lars Larsen, takođe ima poseban odnos sa kraljevskom porodicom i kraljicom.

Danska je poznata po svojoj kraljevskoj porodici, koja je jedna od najstarijih na svijetu i postoji već više od 1000 godina.

Danas kraljevsku kuću čine kraljevska porodica sa njenim veličanstvom kraljicom Danske Margrethe II kao glavom porodice.

Tokom proteklih godina osnivač i predsjednik Lars Larsen i JYSK primili su dansku kraljevsku porodicu u brojne zvanične posjete.

Godine 2008. kraljica je posjetila novi distributivni centar JYSKa u Uldumu u Danskoj, u sklopu inauguracije. Lars Larsen je poklonio kraljici dva ekskluzivna jorgana punjena paperjem polarne patke i primjerak svoje autobiografije, nakon obilaska novog objekta.

Pogledajte novinski članak o posjeti kraljice Uldumu:



Odlukom kraljevske danske porodice

Lars Larsen prima krst viteškog reda od kraljice.

2010. godine ponosni Lars Larsen primio je dozvolu da JYSK koristi kraljevski nalog.

“Odlukom kraljevske danske porodice” je titula koja se dodijeljuje isključivo kompanijama ili pojedincima koji su dobavljači za kraljevsku porodicu nekoliko godina, koji su afirmisani, finansijski stabilni i imaju odličnu reputaciju.

Vitez prvog reda Dannebrog

Lars Larsen prima krst viteškog reda od kraljice.
Službeni dokument koji priznaje Larsa Larsena kao viteza prvog reda Dannebrog.

Lars Larsen lično je nagrađen nekoliko puta raznim kraljevskim nalozima.

2017. godine, on je proglašen vitezom prvog reda Dannebrog. To je bilo unaprijeđenje od viteza reda Dannebrog, kako je imenovan 2009. godine. 2010. godine, Lars Larsen je bio na audijenciji kod kraljice kako bi joj zahvalio na imenovanju.

Vitez reda Dannebrog je kraljevski nalog viteštva iz 16. vijeka, koji se dodijeljuje onima koji su obavili poseban rad u interesu Danske. Larsu Larsenu je dodijeljena ova titula za njegov izvanredan doprinos danskoj poslovnoj zajednici sa JYSKom.

Godine 2007, u ime JYSKa i zaposlenih u kompaniji, Lars Larsen je primio i počasnu nagradu kralja Frederika IX, koja je data u znak priznanja vrijednog doprinosa danskom izvozu.

Na 75. rođendan kraljice 2015. godine Lars Larsen i njegova supruga pozvani su na rođendansku proslavu u Aarhusu gdje su učestvovali u slavlju.

Vremenska linija

2017

  • Lars Larsen proglašen je za viteza prvog reda Dannebrog.

2010

  • Kraljica daje dozvolu JYSKu da koristi kraljevski nalog: "Odlukom kraljevske danske porodice".

2009

  • Larsu Larsenu je dodijeljen krst reda Dannebrog za njegov izvanredan doprinos danskoj poslovnoj zajednici.

2008

  • Kraljica je posjetila novi distributivni centar JYSKa u Uldumu, u Danskoj. Lars Larsen je poklonio kraljici dva ekskluzivna jorgana punjena paperjem polarne patke i primjerak svoje autobiografije nakon što ju je odveo u obilazak novog objekta.
  • Prijestolonasljednik Frederik posjećuje fabriku namještaja u Vijetnamu koja isporučuje namještaj JYSK-u.

2007

  • U ime JYSKa i zaposlenih u kompaniji, Lars Larsen je primio i počasnu nagradu kralja Frederika IX, koja je data u znak priznanja vrijednog doprinosa danskom izvozu.

 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office