Skip to main content

Budući Retail Manageri započinju svoje karijere

Datum: 28/03/2018

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Careers & HR , People

District Managers (regionalni menadžeri) Jenni Mikkonen i Nicolai Frisk su dva nova učesnika obuke za Retail Managere u JYSK-u.

Program obuke za Retail Managera
Nicolai Frisk (u sredini) jedan je od novih učesnika obuke za Retail Managera u JYSK-u.


Putovanje do Retail Managera počinje sa dvodnevnim programom u glavnoj upravi JYSK-a u Danskoj.

Učesnik obuke za Retail Managera

  • Program obuke za Retail Managera traje oko 18 mjeseci.
  • Retail Manageri su odgovorni za osiguranje optimalnog funkcioniranja JYSK prodavnica u pojedinim regijama.

Dvoje ljudi koji učestvuju u intro programu krajem februara su Jenni Mikkonen iz Finske i Nicolai Frisk iz Danske. Oboje trenutno rade kao District Manageri.

Oni će za 18 mjeseci završiti svoju obuku i biti spremni da postanu Retail Manageri.

Retail Manageri kao uzori

"Veoma sam uzbuđena što ću biti dio programa obuke za Retail Managera i čast mi je biti uključena u ovu sjajnu grupu ljudi. Moj lični cilj bio je da se nađem ovdje u 2019. godini, a već sam jednu godinu ispred cilja," kaže Jenni, koja ima 41 godinu i koja je radila u JYSK-u tokom proteklih 14 godina.

Jenni Mikkonen
Jenni Mikkonen ima 41 godinu i radila je u JYSK-u tokom proteklih 14 godina.


Dogodilo se to tokom njenog posla kao District Managera, a tu ulogu je obnašala tokom devet godina u sjevernoj Finskoj, kada je otkrila svoj sljedeći mogući korak u karijeri.

Nicolai Frisk
'Osjećam se spremnim da preuzmem sljedeći korak u svojoj karijeri,' kaže Nicolai Frisk, koji ima 32 godine i koji je radio u JYSK-u 11 godina.

"Kada sam počeo kao District Manager prije tri godine, Ville Velin, naš sadašnji Country Manager (menadžer za državu), bio je Retail Manager u Finskoj. Potom je Roni Tuominen postao Retail Manger, a oba su nevjerovatni, tako da sam imao vrlo dobre primjere na koje sam se mogao ugledati," objašnjava Jenni, koji je takođe bio inspiriran svojom kolegicom Tiina Palosaari, koja je završila praktičnu obuku zajedno s Roni i sada je Retail Manager.

Kolegice i kolege čine to mogućim

32-godišnji Nicolai Frisk, koji je sadašnji District Manager za deset prodavnica u istočnoj Danskoj, bio je također inspiriran svojim kolegicama i kolegama da se prijavi za program obuke za Retail Managera.

"Prije dvije godine, učestvovao sam u radionici s Country Managerom Bo Andersenom i Retail Managerima Torben Degnom i Stephan Jacobsenom. To mi je stvarno pomoglo da postanem svjestan uzbudljivih prilika da budem Retail Manager," kaže Nicolai.

Raduje ga to što će iskoristiti svoje 11-godišnje iskustvo iz JYSK prodavnica da radi na strateškom nivou kao učesnik obuke za Retail Managera.

"Osjećam se spremnim da preuzmem sljedeći korak u svojoj karijeri. Osjećam vatru koja gori u meni i stvarno želim doprinijeti svim svojim praktičnim znanjem.  Bit će to težak posao, ali imam sjajne kolege i kolegice koji su spremni da to učine mogućim," objašnjava Nicolai.

Latest news

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Employees in a store

Zadovoljstvo poslom se povećava za JYSKove zaposlenike

01/03/2024 - Nova anketa s postotkom učešća od 97 posto JYSKovih zaposlenika pokazuje da se zadovoljstvo poslom povećalo s već visokog nivoa 2022.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office