Skip to main content

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

Datum:

Author: ,

Kategorija: Expansion , Logistics , Sales Growth , Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Rami Jensen

Drage kolegice i kolege,

Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Nakon sporog početka finansijske godine povećali smo prodaju i broj kupaca u našim prodavnicama, što je zaista čudesno.

Hvala vam za vaše velike napore ovdje i u prodavnicama, našim DC-ima i Glavnim uredima

DVA VELIKA ROĐENDANA

Početkom aprila smo imali dva velika rođendana jer je JYSK u Danskoj slavio 45 godina otkako je naš osnivač Lars Larsen otvorio svoju prvu prodavnicu u Danskoj. Istovremeno je JYSK u Njemačkoj slavio svoj 40. rođendan od otvaranja prve prodavnice.
Velike čestitke objema zemljama.

300 JYSKovih prodavnica u Poljskoj


Također smo proslavili veliku prekretnicu u Poljskoj, gdje sam imao zadovoljstvo učestvovati u otvaranju 300. prodavnice. Velike čestitke i Poljskoj. Širenje je u našoj DNA i sjajno je vidjeti da se Poljska nastavlja razvijati i pružati naše odlične ponude još većem broju kupaca.

POSJETA ZEMLJAMA

U aprilu sam, zajedno s našom izvršnom potpredsjednicom za finansije (EVP Finance) Signe Lind Jacobsen i izvršnim potpredsjednikom za maloprodaju (EVP Retail) Mikaelom Nielsenom, posjetio mnoge od vas u prodavnicama u sklopu naših polugodišnjih sastanaka s rukovodećim timovima za države.

Posjeta prodavnici


Uvijek je sjajno posjetiti vas i neposredno doživjeti koliko ste posvećeni uspjehu JYSKa. Posebno bih želio istaknuti vaše napore u prodaji baštenskog namještaja. Donosite izvanredne rezultate i s baštenskim namještajem i s našim herojima za cijene. Nastavite sa dobrim radom!

Executive Management Team je posjetio i naša tri distributivna centra. Zaista sam uživao u susretima s toliko posvećenih kolega koji svakodnevno vrijedno rade na poboljšanju usluge prodavnicama i kupcima i bilo je vrlo inspirativno vidjeti svakodnevne rutine i strukturu u DC-ima. Planiramo posjetiti više naših DC-a u budućnosti.

Posjeta DC-u


STRATEGIJSKI PROCES JE UVELIKO POČEO

Trenutno smo usred našeg godišnjeg strategijskog rada s JYSKovim rukovodećim timom kako bismo definirali naše prioritete za sljedeću finansijsku godinu. Neke od velikih tema za JYSK su upravljanje troškovima, nova strategija održivosti i još veći fokus na našim odličnim ponudama i za kupce i za vas kako biste mogli napredovati u karijeri u JYSKu.

FOKUS NA DIVERZITETU I INKLUZIJI

Maj je EU Diversity Month (Mjesec diverziteta EU-a) i mi smo odlučili obilježiti ovu priliku kampanjom na društvenim mrežama pod nazivom “Svi smo…”. 
Ponosan sam što sveukupno imamo visoku ocjenu u našem ESS-u (anketa o zadovoljstvu zaposlenih) koja pokazuje da možete biti ono što jeste u JYSKu.

Svi smo - EU Diversity Month


Moj rukovodeći tim i ja vam se još jednom zahvaljujemo na vašem vrijednom radu i posvećenosti kako bi JYSK bio odlično mjesto za rad i prvi izbor kupaca.

Srdačno,

Rami Jensen
President & CEO

Latest news

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

- Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Adis Alagić

Adisov put od prodavca do District managera u Bosni i Hercegovini

- Adis Alagić, District Manager JYSKa za sjeverni dio Bosne i Hercegovine, svoju karijeru je počeo prije devet godina kao prodavač na pola radnog vremena u JYSK prodavnici u Zenici. Tokom godina predanog rada i učenja, Adis je radio kao administrator prodavnice, zatim zamjenik rukovoditelja prodavnice i rukovoditelj prodavnice da bi 2022. godine napredovao do svoje trenutne pozicije, u kojoj zaista uživa.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office