Skip to main content
Adis Alagić

Adisov put od prodavca do District managera u Bosni i Hercegovini

Datum:

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Careers & HR , People

Adis Alagić, District Manager JYSKa za sjeverni dio Bosne i Hercegovine, svoju karijeru je počeo prije devet godina kao prodavač na pola radnog vremena u JYSK prodavnici u Zenici. Tokom godina predanog rada i učenja, Adis je radio kao administrator prodavnice, zatim zamjenik rukovoditelja prodavnice i rukovoditelj prodavnice da bi 2022. godine napredovao do svoje trenutne pozicije, u kojoj zaista uživa.

Iako mu je teško izdvojiti omiljeni trenutak sa brojnih druženja, teambuildinga i zajednički prijeđenih izazova, JYSKu je najviše zahvalan na odličnim kolegama, koju su mu postali prijatelji.

Adis s kolegama„Mogu da kažem da sam prije JYSKa bio „siromašan“ čovjek po pitanju poznanstva, a sada sam svjestan koliko sam izuzetno „bogat“ po tom pitanju jer u svakom dijelu gdje posluje naš JYSKa imam nekog s kim mogu da se družim i razmjenjujem iskustva. To je nešto što će biti uz mene i što ću zauvijek cijeniti.“

Među anegdotama sa radnog mjesta najviše se sjeća posjeta Edina Džeke, poznatog bosanskohercegovačkog nogometaša, njegovoj prodavnici.

„Naravno da smo mu odmah prišli, uspostavili kontakt, i očekivali da će se ponašati kao prava zvijezda, ali je bilo totalno suprotno. Srdačno se pozdravio sa nama, slikao, bio prezadovoljan uslugom i po svom prijatelju nam poslao poklon sa posvetom „U JYSKu su najbolji „napadači“ na svijetu“.

Adisov radni dan započinje rano ujutro, često u automobilu, gdje je u stalnom kontaktu sa svojim kolegama. Komunikacija sa timom mu je jako važna, a posjete prodavnicama, razgovor sa kolegama kao i njihov razvoj i motivacija najdraži dijelovi njegovog posla. Dobra organizacija je za njega ključ uspjeha, zbog čega u šali kaže da mu je kalendar „najbolji prijatelj“.

 

 

Kao glavne prednosti JYSKa ističe mogućnost izražavanja vlastitog mišljenja, brojne prilike za razvoj i to što se trud i zalaganje zaista cijene.

„JYSK me „kupio“ jer je imao povjerenje u mene i pružio mi neograničene mogućnosti da učim i ulažem u sebe i ostvarim napredak u svojoj karijeri. Timski duh, jednako ophođenje prema svakom djelatniku, kao i jednaka mogućnost za napredovanjem te struktuirane i planske edukacija su nešto što drugi nemaju. U JYSKu jednako poštujemo onog tko je tek počeo da radi i onog koji je tu duži vremenski period na nekoj rukovodećoj poziciji. Živjeti i raditi po JYSK vrijednostima mi pomaže u poslovnom, ali i privatnom životu.“

Adis      Team building

Zbog stabilnosti, timskog i takmičarskog duha, bogatih edukacijskih programa, gdje se priznaju različitosti, Adis bi JYSK preporučio svima koji svakodnevno žele učiti, razvijati se i raditi u ugodnom i dinamičnom radnom okruženju i pri tom ostati svoji.

Latest news

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

- Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Adis Alagić

Adisov put od prodavca do District managera u Bosni i Hercegovini

- Adis Alagić, District Manager JYSKa za sjeverni dio Bosne i Hercegovine, svoju karijeru je počeo prije devet godina kao prodavač na pola radnog vremena u JYSK prodavnici u Zenici. Tokom godina predanog rada i učenja, Adis je radio kao administrator prodavnice, zatim zamjenik rukovoditelja prodavnice i rukovoditelj prodavnice da bi 2022. godine napredovao do svoje trenutne pozicije, u kojoj zaista uživa.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office