Skip to main content
FSC

Šume u svetu se zahvaljuju za FSC

Датум: 30/03/2020

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Sustainability

„Gracias, obrigado, thank you, tak.“ Tema ovogodišnje FSC nedelje je globalno „hvala“ što ste odabrali održivo drvo.

Nedelja 14 (30. marta – 5. aprila) poznata je u Danskoj kao FSC nedelja i u skladu sa tradicijom, JYSK

FSC NEDELJA

  • Svake godine danska FSC organizacija organizuje FSC nedelju u kojoj se brojne danske kompanije, organizacije i nevladine organizacije zajednički fokusiraju na FSC i vrednost održivog šumarstva.
  • JYSK će se tokom ove nedelje u Danskoj više fokusirati na FSC, između ostalog i na društvenim mrežama i u reklamnim novinama.

ponovo učestvuje. Zbog toga će se JYSK tokom ove nedelje posebno fokusirati na značaj FSC-a (TM) i održivog šumarstva, kao i na način na koji u JYSKu radimo na održivosti.

FSC nedelja će se ove godine fokusirati na FSC iz globalne perspektive. Kampanja želi da jasno stavi do znanja da kupovina proizvoda sa FSC sertifikatom ima pozitivan uticaj na šume širom sveta – ne samo na određenu šumu iz koje drvo potiče. To je zato što kada kupci odaberu FSC, oni podržavaju rad FSC-a u ugroženim šumskim oblastima – od nordijskih četinarskih šuma do tropskih prašuma.

FSC i JYSK

JYSK je član danske organizacije FSC-a od 2006. godine, jer želimo da pomognemo u širenju opšteg znanja o FSC-u. To činimo tako što podržavamo razne događaje, uključujući FSC nedelju u Danskoj.

FSC oznaka se nalazi na mnogim JYSKovim proizvodima od drveta i neprekidno radimo na dobijanju još više proizvoda sa FSC sertifikatom u asortimanu. Danas celokupno drvo za naš baštenski nameštaj ima FSC sertifikat ((FSC N001715).

Tak FSC
HVALA! Bez obzira odakle potiče vaše FSC drvo, menjate nešto za šume širom sveta.

 Šta je FSC?

FSC označava Forest Stewardship Council (TM) (Savet za upravljanje šumama) i to je međunarodna neprofitna organizacija i oznaka na deklaracijama za drvo i papir koji potiču iz održivih šuma.

FSC neprekidno radi na obezbeđivanju ugroženih šumskih oblasti širom sveta tako da šume na svetu budu i u budućnosti pune života.

Pročitajte još mnogo toga o FSC-u na njihovoj međunarodnoj stranici

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office