Skip to main content
Head Office, JYSK Nordic

JYSK dostiže nove visine uz rekordne rezultate

Датум: 22/11/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Strategy

Rast se nastavlja u JYSK grupi, koja ulaže značajna sredstva u dodatne prodavnice, proširenu distributivnu mrežu i nova rešenja za internet trgovinu.

Uz promet od 26,636 milijardi DKK i dobit od 3,530 milijardi DKK, JYSK grupa dostigla je nove visine uz još jednu rekordnu godinu 2017/18. 

Godišnji izveštaj JYSKa
Pročitajte Godišnji izveštaj JYSKa i informišite se o važnim prekretnicama i značajnim aktivnostima i događajima koji su se dogodili u JYSKovom svetu u toku fiskalne godine 2017/18.

„Izuzetno smo zadovoljni što smo ponovo uspeli da oborimo rekorde u JYSKu. Time se potvrđuje da je ulaganje u maloprodajne objekte i dalje prava strategija, kao i nastavak približavanja kupcima u svim zemljama u kojima je JYSK danas prisutan“, kaže Lars Larsen, osnivač i predsednik JYSK grupe.

Na kraju fiskalne godine, 31. avgusta 2018. godine, JYSK grupa je poslovala u 2 668 prodavnica i zapošljavala 23 000 ljudi u 50 zemalja.

Lars Larsen naglašava važnost zaposlenih u JYSKu.

„Zaposleni su oni koji se svakodnevno susreću sa našim klijentima i bez njihovog izuzetnog truda i rada, ne bismo slavili još jedan rekordni rezultat. Zato zaslužuju veliku zahvalnost za svoje napore“, kaže Lars Larsen.

JYSK u pedeset zemalja

Tokom fiskalne godine, JYSK grupa dostigla je značajnu prekretnicu, jer je njeno proširenje obuhvatilo 50-tu zemlju po redu. To se dogodilo kada je lokalni franšizni partner otvorio prvu prodavnicu u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Da bi obezbedio robu svim zemljama, JYSK je investirao u proširenje distributivnog centra u Uldumu u Danskoj, a juna 2019. u Bugarskoj će biti otvoren potpuno nov distributivni centar. 

Lars Larsen
Lars Larsen, osnivač i predsednik JYSK grupe.

„Potrebna je velika organizacija da bi svi naši proizvodi bili dopremljeni u toliko prodavnica u toliko različitih zemalja, a taj zadatak nije postao lakši tokom godina jer kupci u današnje vreme očekuju da odmah dobiju svoju robu. Zato je naš novi distributivni centar u Sofiji veoma značajan jer ćemo robu moći da isporučimo mnogo brže prodavnicama i kupcima u balkanskim zemljama i Grčkoj“, kaže Lars Larsen.

Proslava 40. godišnjice

Pored toga, u toku su pripreme za otvaranje prvih prodavnica u Irskoj. Irska je poslednja velika zemlja u Evropi u kojoj JYSK još uvek nema prodavnicu, a Lars Larsen se raduje što će učestvovati na otvaranju.

„Zahvaljujući prodavnicama u Irskoj, JYSK će zabosti poslednju zastavu na evropskoj mapi kada su u pitanju veća tržišta. U posljednjih nekoliko godina, svedoci smo pozitivnog rasta prodaje u Velikoj Britaniji i imamo velika očekivanja od irskog tržišta. Ne nužno od prvog dana, ali, uz strpljenje, bićemo uspešni i u Irskoj“, ističe Lars Larsen.

Otvaranje u Irskoj zakazano je za 2. april, a to je četrdesetogodišnjica od kada je Lars Larsen otvorio prvu JYSK prodavnicu u Danskoj 1979. godine.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office