Skip to main content
Georgia store front

Danski Store Manager (menadžer prodavnice) pomaže franšizi u Gruziji

Datum: 28/08/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: Franchise

Podaci o Gruziji i JYSK franšizi

  • Prestonica: Tbilisi
  • Broj stanovnika: oko 5 miliona
  • JYSK prodavnice: 2 (Tbilisi i Batumi)
  • JYSK franšiza ima ukupno 144 prodavnice u 21 zemlji

Line Mortensen je provela dve nedelje u Gruziji da bi pomogla JYSK franšizi da otvori drugu prodavnicu u toj zemlji.

Odgovor je odmah bio potvrdan kada je Line Mortensen dobila priliku da provede dve nedelje u Gruziji – sa platom i pokrivenim svim troškovima – da bi pomogla sa otvaranjem prodavnice.

„Generalno sam otvorena za sve, a prosto je zvučalo zanimljivo da probam nešto drugačije,“ rekla je Line koja obično radi kao Store Manager u Haderslevu u Danskoj.

Tako je krajem juna otputovala u Tbilisi, prestonicu Gruzije, gde je prva JYSK prodavnica otvorena 2016. godine. Nakon malo razgledanja grada, Line je prešla u Batumi, drugi grad po veličini u zemlji sa oko 150 000 stanovnika, gde je otvorena nova prodavnica 8. jula.

Stručnjak za koncepte

Line Mortensen
Line Mortensen dancing with the JYSK goose at the store opening in Batumi.

Partner JYSK franšize u Gruziji je taj koji je tražio stručnjaka za JYSK koncepte koji bi pomogao sa pripremom i opremanjem druge prodavnice.

„Priprema za otvaranje je bila prilično teška jer smo imali samo dve nedelje da opremimo prodavnicu. Line je radila sa našim timom, delila svoje znanje i stručnost. Zajedno smo zaista odlično obavili posao. Prijateljska atmosfera i potpuna koncentracija na posao su dali odlične rezultate,“ kaže Sofi Mindeli, General Manager (glavni menadžer) u JYSK Gruzija.

Zajedno sa pet zaposlenih iz prodavnice u Tbilisiju i zaposlenima u novoj prodavnici, Line je počela sa pripremanjem i opremanjem prodavnice oslanjajući se na široko znanje o JYSK konceptima.

„Radila sam u JYSKu 13 godina, tako da poznajem koncepte kao svoj džep. Sa sobom sam od kuće ponela i nacrt prodavnice, tako da je trebalo samo da se krene na posao,“ kaže Line.

Različite poslovne procedure

Tek kada su bili spremni da postave proizvode na police, Line je naišla na prave izazove.

„Ne organizuju prostor na isti način kao što mi to radimo u našoj zemlji, gde imamo fiksni koncept za to gde šta ide. Tako da je to pomalo bio izazov, ali zajedno smo našli rešenje,“ objašnjava Line.

Prodavnica u Gruziji

Ponosna na saradnju

Nakon samo dve nedelje intenzivnog rada, nova prodavnica je bila spremna za otvaranje 8. jula.

„Promet na dan otvaranja je bio visok kao i za prvu prodavnicu u Tbilisiju, tako da sam, naravno, veoma zadovoljna time. A pored toga, zadovoljna sam i što radim za kompaniju u kojoj možemo da podržavamo jedni druge na ovaj način, van granica zemlje,“ kaže Line.

Latest news

Alina Zabela

U bekstvu od rata: od Žitomira do Bingena

23/06/2022 - GOJYSK.com je upoznao ukrajinsku koleginicu koja sada radi u Nemačkoj.

Natalia Lach

Natalijina strast je logistika

16/06/2022 - Natalia is the new Logistics Manager at DC Radomsko.

Scandinavian

Šta znači pridev „skandinavski“?

15/06/2022 - Skandinavski način spavanja i života je u DNK kompanije JYSK. Međutim, šta je to tačno skandinavski dizajn?

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office