Skip to main content
Opening Belgium

Åpningssuksess i Belgia: Fjerde JYSK-butikk på vei

Dato: 09/06/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategori: Expansion , History , People

Åpningen av de to første JYSK-butikkene i Belgia i april 2017 har vært en stor suksess. Så stor at en tredje butikk allerede er åpnet, og jakten på lokalene til en fjerde butikk er satt inn.

Torben Nygaard Timmermann
Sales Manager for Belgien Torben Nygaard Timmermann roser sine kolleger i Belgien og Holland for den succesfulde åbning. Han tidligere selv været Store Manager i JYSK. 

En milepæl ble nådd for JYSK da eieren Lars Larsen kunne klippe over snora til den første JYSK-butikken i Belgia. Det foregikk 5. april i byen Schoten. Samme dag slo enda en butikk opp dørene i byen Genk, og nå cirka to måneder senere er den tredje JYSK-butikken også klar til å ta imot de belgiske kundene.

Målt på omsetning strøk åpningen av de to første butikkene i Belgia inn på topp 5 for butikkåpninger i inneværende finansår i JYSK. Åpningen i Schoten tar andreplassen, mens åpningen i Genk kommer inn som nummer fem.

«Vi er svært positivt overrasket. Vi hadde satt oss høye mål, og hadde veldig store forventninger til åpningen i Belgia, men vi hadde ikke forutsett at det ville gå så bra. Bare på de første 28 åpningsdagene har hver butikk hatt besøk av over 12 000 kunder. Det er virkelig mange», sier Torben Nygaard Timmermann, Sales Manager for Belgia.

Ifølge Sales Manageren skyldes den vellykkede starten i Belgia i høy grad de mange kollegene fra den nederlandske og belgiske JYSK-organisasjonen, som har jobbet hardt fram mot åpningen.

Suksessen fortsetter

Selv om åpningen av butikkene i seg selv har vært en suksess i Belgia, er det mest positive ifølge Torben Timmermann at suksessen ser ut til å fortsette. Omsetningen i de belgiske butikkene har generelt vært tre ganger høyere enn i de gjennomsnittlige og sammenlignbare nederlandske JYSK-butikkene.

«Butikkene klarer seg også helt fantastisk nå som det er blitt hverdag etter åpningsfesten. Så vi jobber svært hardt for å holde tempoet og går aggressivt til oppgaven med å åpne flere butikker», forteller Torben. 

«Vi er svært positivt overrasket. Vi hadde satt oss høye mål og hadde veldig store forventninger til åpningen i Belgia, men vi hadde ikke forutsett at det ville gå så bra …»
- Torben Nygaard Timmermann, Sales Manager for Belgia. 

17. mai var han derfor i Belgia sammen med JYSK-kollegene for å åpne butikk nummer tre i byen Lanaken. Lanaken ligger nær grensen til Nederland, ikke langt fra Maastricht. Samtidig håper han å kunne presse inn åpningen av en fjerde butikk i dette regnskapsåret, og jakten på lokaler er allerede i gang.

«Suksessen betyr egentlig mest for planleggingen av hvor mange butikker som skal på tegnebordet for det neste finansåret. Hvis suksessen fortsetter kommer vi med stor sannsynlighet til å oppjustere i forhold til den opprinnelige planen», sier Torben. Inntil videre er byen Olen utsett som plasseringen av den fjerde JYSK-butikken.

Traff riktig med gode tilbud

JYSK i Belgia

  • JYSK-eier Lars Larsen åpnet butikken i byen Schoten i Nord-Belgia 5. april.
  • Samme dag åpnet JYSK i byen Genk, som ligger cirka 90 kilometer sørøst for Schoten.
  • 17. mai åpnet den tredje JYSK-butikken, i byen Lanaken.
  • Belgia er JYSK-land nummer 48.  

Ved siden av den store arbeidsinnsatsen fra JYSK-kollegene har JYSK også truffet markedet riktig i forhold til produkter og priser.

«Måten vi har kommet inn i markedet på med produktene våre og prissettingen vår, er virkelig noe jeg tror kundene har lagt merke til, og som også har presset konkurrentene», sier Torben.

Og selv om butikkene er åpnet midt i hagemøbelsesongen, går salget av særlig innendørsmøbler overraskende bra.

«Det er for tidlig å begynne å analysere alt for mye, men det ser ut til at kundene liker den skandinaviske stilen, når vi ser på salget av de individuelle produktene», forteller Torben.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Verden rundt: JYSK velger FSC, hagearrangement i Spania og ny frukthage i Kroatia

19/04/2024 - Av og til oppsummerer vi de siste hendelsene og aktivitetene fra noen av landene der JYSK driver virksomhet. Se siste nytt her.

Germany

JYSK feirer to bursdager på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK vært i virksomhet i 45 år, samtidig feirer JYSK Tyskland sitt 40-årsjubileum.

Aleš Kisý

Mitt sjette Paralympics

27/03/2024 - Med 5 måneder igjen til starten av de paralympiske leker i Paris, forbereder Aleš Kisý, en tsjekkisk paralympisk medaljevinner, seg til sin sjette paralympisk lek.

Legg til kommentar

Husk å holde en god tone:)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office