Skip to main content

President & CEO (predsjednik i izvršni direktor) u JYSK-u, Rami Jensen, navršava 50 godina

Datum:

Author: ,

Kategorija: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

President & CEO (predsjednik i izvršni direktor) u JYSK-u, Rami Jensen, slavi 50. rođendan 30. augusta 2024. Ove godine slavi i 30 godina otkako je započeo svoju karijeru u JYSK-u kao pripravnik u Esbjergu u Danskoj.

Rami Jensen
"Maloprodaja mi je omogućila odličnu karijeru i uživam u odlasku na posao svakog dana", kaže Rami Jensen.

Rami Jensen je odrastao s majkom i bratom u Esbjergu, gdje je također završio gimnaziju 1994. 

Kao i mnogi drugi mladi, Rami kaže da nije imao jasnu predodžbu kako će izgledati njegova karijera. Igrom slučaja se našao u svijetu maloprodaje 1994. godine, a danas je treći President & CEO (predsjednik i izvršni direktor) JYSK-a otkako je osnovan prije 45 godina.

Kao President & CEO (predsjednik i izvršni direktor), ima sveukupnu odgovornost za više od 3400 trgovina u 48 zemalja i više od 31 000 zaposlenika.

"Velika je privilegija voditi jednu od najpoznatijih danskih globalnih maloprodajnih kompanija i osigurati da ostanemo vjerni svojim temeljnim vrijednostima dok nastavljamo širiti i razvijati kompaniju i naše odlične ponude", kaže Rami.

Propuštena prilika je postala karijera

Ramijev prvobitni plan nije bio da gradi karijeru u maloprodaji. 

Ali propuštena prilika za drugi posao ga je dovela do slučajnog susreta s tadašnjim Store Managerom (menadžerom trgovine) u Esbjergu, Boom V. Andersenom, koji je sada Country Director (direktor kompanije u zemlji) JYSK-a u Danskoj. 

Najviše sam ponosan što slavim i 30 godina otkako sam počeo raditi u JYSK-u.
- Rami Jensen, President & CEO

Ramiju je ovdje ponuđen posao pripravnika u lokalnoj trgovini JYSK-a koji je prihvatio.

"Tada nisam mogao zamisliti da će ovaj trenutak definirati moju karijeru na način na koji je definirao. Vjerujem da ako nađete nešto što vas zanima i u čemu uživate, da ćete s vremenom postati i dobri u tome. Maloprodaja mi je omogućila odličnu karijeru i uživam u odlasku na posao svakog dana i zajedno ostvarivati rezultate, i kada je lako i kada smo pred izazovom," kaže Rami.

Činjenice o Ramiju Jensenu

  • 50. rođendan 30. augusta 2024.
  • Tek treći President & CEO (Predsjednik i izvršni direktor) JYSK-a otkako je kompanija osnovana
  • Započeo je karijeru u JYSK-u kao pripravnik u JYSK trgovini u Esbjergu
  • Obnašao je više od 20 različitih funkcija u JYSK-u
  • Živi sa suprugom, dvoje tinejdžera i psom u Silkeborgu  

Karijera u JYSK-u

Otkako je Rami počeo raditi kao pripravnik u JYSK-u u Esbjergu 1994. godine, obnašao je preko 20 različitih funkcija u JYSK-u, poput Store Managera (menadžer trgovine), Country Director (direktor kompanije) za Mađarsku i Executive Vice President of Business Development (izvršni potpredsjednik za razvoj poslovanja). 

Rami Jensen je 2018. privremeno napustio JYSK da bi postao CEO (izvršni direktor) druge maloprodajne kompanije Lars Larsen Group, konkretno ILVA, prije nego što se 2022. godine vratio u JYSK kao Deputy President & CEO (zamjenik predsjednika i izvršni direktor) kada je radio rame uz rame sa sada bivšim predsjednikom i izvršnim direktorom (President & CEO) JYSK-a, Janom Bøghom, koji je danas President & CEO (predsjednik i izvršni direktor) za Lars Larsen Group Retail. 

"Rami ima jednu od najimpresivnijih karijera u JYSK-u i ponosan sam na njegova postignuća i našu saradnju svih ovih godina. Zajedno smo radili većinu njegovog vremena u JYSK-u, a uvijek je imao veoma dobar osjećaj za maloprodajni posao i bio otvoren za nove karijerne prilike u JYSK-u. Vjerujem da će biti veoma uspješan u širenju i razvoju JYSK-a u skladu s našim vrijednostima u godinama koje dolaze", kaže Jan.

Još više uspjeha u budućnosti

Rami je postao President & CEO (predsjednik i izvršni direktor) JYSK-a u septembru 2023. i raduje se putovanju koje slijedi. 

"Ove godine navršavam 50 godina, ali sam najviše ponosan na to što mogu proslaviti 30 godina otkako sam počeo raditi u JYSK-u. Siguran sam da ćemo imati još mnogo uspjeha i godišnjica koje ćemo zajedno proslaviti u JYSK-u," kaže Rami.

Rami živi sa suprugom, dvoje tinejdžera i psom u Silkeborgu, Danskoj.

Latest news

JYSK Italy

JYSK sjećanja: Otvaranje prodavnica u tri nove države, ponovno otvaranje prve prodavnice i JYSKova Kuća slavnih

- Portal GOJYSK.com je otišao u arhivu da bi vidio kako je svijet JYSKa izgledao u prošlosti. 

Piotr Padalak

Country Director za Poljsku slavi 25 godina u JYSKu

- Piotr Padalak, Country Director za JYSK Poljska, slavi svoju 25. godišnjicu.

Najljepše terase i vrtovi JYSK West Balkana

Ovo su najljepši balkoni i terase zaposlenih JYSK West Balkana

- Drugo izdanje JYSK Garden Corner takmičenja privuklo je brojne JYSKove zaposlene širom regiona, koji su pokazali kako i manji balkoni i prostrane terase, uz kvalitetan namještaj i efektne dekoracije, postaju prave ljetne oaze.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office