Skip to main content
First XL Store in Norway

Otvara se prva XL prodavnica u Norveškoj: "Jednostavno izgleda sjajno"

Datum: 12/10/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategorija: Attractive Stores , Expansion , People

bodø
Jeppe Halvorsen je Store Manager (menadžer prodavnice) u novoj JYSK XL prodavnici u Bodøu, u Norveškoj.

Kafa, kolač i jeftine ponude bili su ponuđeni u septembru kada je JYSK otvorio prvu XL prodavnicu u Norveškoj.

Ručni sat pokazuje 07.09, kada automobil stiže na parking ispred prodavnice JYSKa. Gume koče kroz velike bare prije nego što Store Manager Jeppe Halvorsen izađe iz automobila. Jeppe i njegov tim spremni su otvoriti prvu XL prodavnicu u Norveškoj.

Jeppeove oči sijaju kroz kišovito vrijeme, iako ne mogu sakriti malo umora. Jeppe i njegov tim se nisu baš naspavali tokom posljednjih nekoliko sedmica dok su pripremali svoju novu XL prodavnicu za otvaranje u Bodøu 27. septembra.

"Treba mi samo šolja kafe pa ću vam pokazati našu novu nevjerovatnu prodavnicu. Izgleda tako sjajno, i svi koji su pomogli u pripremi prodavnice za danas uradili su fantastičan posao", kaže Jeppe.

bodø
Jim Arne Pettersen iz Tromsøa je pomogao pri ceremoniji otvaranja u Bodøu.

Pomoć kolega

Dok pada kiša i napolju puše vjetar, Jeppe i njegov tim postavljaju zadnje dijelove namještaja na svoje mjesto u prodavnici. Iako vrijeme nije optimalno za ceremoniju otvaranja, to nikako ne može pokvariti dobar duh tima iz Bodøa.

Dodatno osoblje stiglo je iz Švedske i Norveške da pomogne u ceremoniji otvaranja. Jim Arne Pettersen, koji obično radi u prodavnici u Tromsøu, jedna je od osoba koje su mi pomogle kod otvaranja.

"Velika je stvar biti dio takvog otvaranja. Samo sam sretan što mogu pomoći. Imali smo blisku saradnju tokom perioda kada smo pripremili prodavnicu za ovaj dan", kaže Jim Arne.

Mokri početak

Čak i bujajući optimizam ne može otjerati tamne i kišne oblake sa neba, koje se neposredno prije otvaranja u 9 pretvorilo u jaku oluju sa gradom.

Samo je nekoliko kupaca prkosilo norveškim vremenskim uvjetima stojeći prvi u redu, i prvi koji su pristizali su također izgledali nesigurni u svojoj odluci dok im je kiša kapala sa njihove odjeće.

"To samo znači da imamo bolje šanse da iskoristimo mnoge odlične ponude pri otvaranju. Imamo puno stvari za kupiti", zaključuje Parshang, gospođa prva u redu, koja je na otvaranju sa suprugom i dva prijatelja.

bodø
Kenneth, Heida, Parshang i Shwana bili su prve mušterije na ceremoniji otvaranja.

"Budući da sam bila i na ceremoniji otvaranja u Oslu, gdje su ljudi stajali u dugim redovima, danas smo došli rano. Međutim, vrijeme stvarno nije prijateljski nastrojeno za ovakvu ceremoniju otvaranja," kaže Parshang, prije nego što potraži sklonište od kiše u svom automobilu.

Priprema, pozor, kreni

Unutra u suvljem okruženju, skoro će devet sati i polako se okupljaju svi zaposlenici. Jeppe istupa u atmosferi očekivanja. Njegov motivacijski govor siječe zrak, i jasno je da su svi spremni za otvaranje.

Još kupaca ima i napolju, koji samo gledaju na žutu vrpcu koja ih odvaja od slobodnog lova u novim lovištima prodavnice.

Priprema, pozor, sad - Jeppe presjeca žutu vrpcu i zvanično je otvorena prva norveška XL prodavnica. Prvi kupci ulaze u prodavnicu, gdje su zaposlenici spremni sa kafom, kolačima i kolicima za kupovinu.

JYSK prelazi na XL veličinu

  • XL prodavnice imaju najmanje 250 kvadratnih metara dodatnog prodajnog prostora za namještaj koji se može kupiti samo preko interneta.
  • XL prodavnica u Bodøu je treća na svijetu. Ostale dvije su u Poljskoj i Rumuniji.
  • JYSK očekuje otvaranje do 20 XL prodavnica u finansijskoj godini 2018/19.

 

bodø
Parshang, Shwana, Kenneth i Heida su bili veoma impresionirani novom prodavnicom, ali su mogli koristiti veća kolica za kupovinu.

Premala kolica za kupovinu

Zraci sunca se bore kroz oblake tokom dana. Sve više kupaca ulazi u novu prodavnicu sa kafom i kolačem.

Parshang, koja je ušla zajedno sa suprugom i svojim prijateljima na samom otvaranju, napunila je dvoja velika kolica za kupovinu.

"Zaista je odlična i velika prodavnica koja me je impresionirala. Sigurno nije poslednji put da dođemo u posjetu, iako su kolica za kupovinu premala", Parshang se nasmijala.

bodø
Lokalni mediji iz Norveške bili su veoma zainteresovani za otvaranje, a Store Manager Jeppe Halvorsen je tokom dana dao nekoliko intervjua.

Pored kupaca, norveški lokalni mediji takođe pokazuju veliko interesovanje za otvaranje prodavnice. Zbog toga je Store Manager zadovoljan otvaranjem.

"Dugo se već radujemo otvaranju i stoga je bilo sjajno uručiti dobrodošlicu kupcima danas. Sve moje kolege pružile su veliki timski napor. Iako nismo postigli željenu prodaju, dobili smo dosta medijske pokrivenosti, a svi naši kupci su bili veoma pozitivni", kaže Jeppe.

Ručni sat pokazuje 20.30 i sunce polako zalazi iza šuma Bodøa. Jeppe i Bodø tim su umorni. Sada se trebaju vratiti kući i naspaviti se da budu spremni za jos jedan sjajan dan sutra.

Pogledajte videozapis sa ceremonije otvaranja:

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office