Skip to main content
Campaign paper with environmental photo

Katalozi puni ambijentalnih fotografija

Datum: 13/03/2017

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Product Assortment

Campaign paper with environmental photo

Više ambijentalnih fotografija promovira kvalitet proizvoda i nadahnjuje kupce.

Jeste li primijetili novi izgled naših kataloga? Upotrijebili smo više ambijentalnih fotografija – pri čemu su proizvodi prikazani kao dio stvarnog okruženja – a katalog sadrži manje podjela.

„Između ostalog, uklonili smo okvire da bi fotografije bile veće. Umjesto postavljanja naslova u vlastiti okvir, sad ga stavljamo duž gornjeg dijela fotografije. Zahvaljujući tome, letak izgleda više kao časopis”, kaže Marc Bech Fruergaard, Brand Manager.

Nadahnuće kao ključna riječ

Puno više smo se posvetili nadahnuću, objašnjava Sales Manager Helle Møller Pedersen, koja odabire proizvode i fotografije za kataloge.

„Fotografije su sada važnije – u pravilu nam treba dobra fotografija prije nego što odlučimo da ćemo u letku istaknuti određeni proizvod. Ambijentalne fotografije omogućuju da proizvodi međusobno ‚komuniciraju’. Fokusiramo se na stvaranje cjeline, zbog čega letak djeluje otvorenije i inspirativnije”, nastavlja.

Zašto ta promjena?

Fotografija govori više od hiljadu riječi, zbog čega je Scandinavian Sleeping and Living bolje dočarati slikama nego opisivati riječima. Novi stil pokazuje kupcima kako proizvode mogu koristiti u svom uređenju, objašnjava Marc i dodaje:

„Takođe, kvalitet se bolje vidi ako su proizvodi predstavljeni u inspirativnom okruženju – a unaprijeđenje percepcije kvaliteta je još uvijek dio strategije JYSKa.”

Campaign paper with environmental photos

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office