Skip to main content

JYSK obilježava 20 godina u Ukrajini sa 100. prodavnicom

Datum:

Author: ,

Kategorija: Expansion

Prevod: www.languagewire.com

JYSK ostaje predan podršci našoj ukrajinskoj organizaciji i obnovi zemlje s ulaganjima u nove prodavnice i lokalnim poslovnim prilikama.

Veles
S otvaranja prodavnice u Ukrajini ranije ove godine.

Danas, 3. oktobra 2024., JYSK obilježava dvije velike prekretnice u Ukrajini s otvaranjem 100. prodavnice u Černivcima u jugozapadnoj Ukrajini i 20. godišnjicom JYSKa u zemlji. Otvaranje je proslavljeno s odličnim ponudama i donacijama dobrotvornim organizacijama.    

Prva JYSKova franšizna prodavnica otvorena je u Ukrajini u oktobru 2004., a 2012. je JYSK preuzeo poslovanje s tada 10 prodavnica.

“Ponosni smo što smo dosegli ove dvije važne prekretnice za JYSK u Ukrajini, a posebno smo ponosni na otpornost koju je pokazala naša ukrajinska JYSK organizacija. Smatramo da Ukrajini predstoji svijetla budućnost i želimo uraditi svoj dio posla u obnovi zemlje i osiguravanju poslovnih prilika. Radujemo se što ćemo moći slaviti s našim kolegama nakon rata i nastavljamo podržavati njih i njihove planove za buduće širenje”, kaže Rami Jensen, President i CEO JYSKa.

Ulaganja se nastavljaju unatoč ratu

Rami Jensen
Rami Jensen, President & CEO

Od februara 2022., JYSK je otvorio 20 novih prodavnica, nadogradio 17 postojećih prodavnica na uspješni koncept prodavnica 3.0 i obnovio šest prodavnica koje su oštetile ili uništile ruske bombe.  

“Imamo povjerenja u našu ukrajinsku nacionalnu organizaciju i ulažemo za dugoročno prisustvo u zemlji. Ali poslovna prilika je na drugom mjestu u odnosu na naše zaposlene. U ovoj tragičnoj situaciji, za nas su najvažniji naši zaposlenici i njihova sigurnost na poslu. Mi njih slijedimo kad se radi o onom što je moguće za Ukrajinu i vrlo smo impresionirani njihovom voljom da se i dalje razvijaju te njihovim napornim radom i posvećenosti JYSKu”, kaže Rami.

JYSK je zatvorio svojih 13 prodavnica u Rusiji i trajno je napustio zemlju u martu 2022. zbog invazije na Ukrajinu.

Činjenice o JYSKu Ukrajina

  • JYSK ima 880 zaposlenika u Ukrajini
  • 70 je unovačeno za rat
  • Troje JYSKovih zaposlenika je tragično izgubilo živote u bitci
  • JYSK nastavlja isplaćivati plate unovačenim zaposlenicima i finansirao je opremanje domova za zaposlenike koji su izgubili svoje domove tokom rata.
  • JYSK je donirao oko 1,5 miliona eura ratnim veteranima, dobrotvornim i neprofitnim organizacijama u Ukrajini

 

Latest news

JYSK Ukraine

JYSK obilježava 20 godina u Ukrajini sa 100. prodavnicom

- JYSK ostaje predan podršci našoj ukrajinskoj organizaciji i obnovi zemlje.

JYSK interior

Iz vanjskog prostora u unutrašnji: Timski napori transformiraju prodavnice

- Detaljno planiranje i timski napor su faktori koji ulaze u sezonske transformacije iz vanjskog u unutrašnji asortiman u svim JYSKovim prodavnicama.

TikTok

JYSK je spreman da se proširi na TikTok

- Nakon testiranja, JYSK je sada spreman da potpuno pređe na TikTok. Rezultati na globalnom računu su bili obećavajući.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office