Skip to main content

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

Датум: 08/03/2024

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Категорија: Sustainability

Две иницијативе за одрживост у ЈИСК-у

 
Ovog proleća, JYSK primenjuje nove inicijative za proizvodnju i pakovanje koje smanjuju korišćenje aluminijuma za 22 tone i potreban transportni prostor od 40 transportnih kontejnera godišnje.

JYSK neprestano radi na smanjenju svog ekološkog otiska, a dve nove inicijative u oblasti proizvodnje i pakovanja su još jedan korak na pravom putu.

„Imam mnogo ambicioznih kolega koji donose odgovorne odluke, a ova poboljšanja u proizvodnji i pakovanju su odlični primeri malih, ali vrednih koraka u pozitivnom smeru“, rekla je Ditte Revsbæk Hansen, koja je na poziciji Sustainability Director u JYSKu.

Ušteda od 4,5 miliona aluminijumskih poklopaca

Prva inicijativa se odnosi na popularne baštenske stolice GUDHJEM i AIDT za upotrebu na otvorenom. Ove stolice su imale aluminijumski poklopac na svakoj nožici u dekorativne svrhe.

Sada je kompanija JYSK uspešno redizajnirala stolice i uklonila aluminijumske poklopce za nožice bez narušavanja kvaliteta i funkcionalnosti.

Promena štedi ukupno 4,5 miliona jedinica, što je jednako sa 22 tone aluminijuma godišnje.

Novo rešenje za pakovanje jorgana

Druga inicijativa je nova ambalaža sa trakom napravljena od kartona sa FSC® sertifikatom, koja se primenjuje na više serija BASIC jorgana, uključujući dve velike hladne serije jorgana BREIDTINDEN i STETINDEN (FSC® N001715).

Traka održava svaki jorgan uredno umotan, čime ne samo što kupci kupuju jorgan uvereni da je prošao kroz minimalno rukovanje od strane drugih nego i koristi minimalni prostor u kontejnerima za isporuku.

Zapravo, nova inicijativa sa trakama smanjuje JYSKovo korišćenje transportnih kontejnera za više od 40 godišnje, što znači da JYSK može da transportuje 300.000 dodatnih letnjih jorgana u okviru postojećeg prostora.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office