Skip to main content

"Svaki dan smo zaposleni kao na Black Friday"

Datum:

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: E-Business , Logistics

Dok je kriza zbog koronavirusa zatvorila JYSKove prodavnice u mnogim zemljama, zaposlenici u distributivnim centrima rade punom parom. GOJYSK.com je zaprimio status od DCU-a i DCN-a.

Kamioni u DCU-u
Zaposlenici u JYSKovom distributivnom centru u Uldumu u Danskoj nedavno su natovarili 168 tih kamiona za samo jedan dan.

Zamislite 168 kamiona parkiranih u jednom dugačkom redu. Svi natovareni JYSKovom robom, a cjelokupna linija prostire se više od 2,3 kilometra.

Toliko su proizvoda zaposlenici u JYSKovom distributivnom centru u Uldumu u Danskoj zapakovali u petak 17. aprila 2020. Ukupno 8 400 kubnih metara robe, što je puno više od prethodnog rekorda od 7 000 kubnih metara, koji je postignut 14. februara 2019.

"Svaki dan smo zaposleni kao na Black Friday" kaže Henrik Gromada, Logistics Manager (direktor logistike) u DCU-u, govoreći o periodu koji je inače najzahtjevniji u godini kad obično počinje božićna kupovina.

Pakovanje u DCU-u
Puno proizvoda za pakovanje za online klijente.

Tokom marta i aprila, broj online narudžbi na JYSK.dk – i za druge države u koje DCU isporučuje robu – znatno se povećao. Zbog toga je poslovanje u Uldumu, gdje je 100 zaposlenika – od ukupno 400 – brzo osposobljeno za pakovanje online narudžbi.

"Nama je standardno da možemo raditi različite zadatke, tako da smo fleksibilni. Općenito, iskusio sam dobru atmosferu ovdje u DCU-u, jer svi znaju da se nalazimo u situaciji u kojoj smo morali promijeniti smjer više puta. JYSKove vrijednosti u punom sjaju", kaže Henrik Gromada.

Angažirani kolege u DCN-u

Također, u distributivnom centru u Nässjöu (DCN) u Švedskoj kriza zbog korone dovela je do djelomične promjene radnog dana.

Palete u DCN-u
Proizvodi pakovani u paletama spremni za isporuku u prodavnice i prema kupcima.

DCN isporučuje robu u JYSKove prodavnice i za online poslovanje u Švedskoj i Finskoj. Budući da su sve prodavnice u objema državama, osim jedne prodavnice u Rediju u Finskoj, ostale otvorene i u martu i u aprilu, DCN je morao pronaći rješenja za normalnu isporuku u prodavnice, kao i za zadovoljavanje rastućih zahtjeva online kupovine.

"Bilo je određenog smanjenja količine narudžbi od prodavnica u martu, dok je e-prodaja stabilno rasla iz sedmice u sedmicu. Tokom aprila, promet u prodavnicama je bio u uobičajenim količinama, a e-prodaja je nastavila rasti", navodi Emil Östlin, Operations Manager (voditelj poslova) u DCN-u.

Da bismo išli ukorak s većim pritiskom, zaposlenici su obučeni za online kupovinu, a također je zaposleno i dodatno osoblje.

"Povrh toga, otvorili smo objekte za "preuzimanje" tokom vikenda. Tako smo povećali kapacitet za naše kupce. U isto vrijeme, naši prevoznici, koji su odgovorni za kućnu dostavu, povećali su svoje kapacitete prema nama".

Emil Östlin je veoma zadovoljan s načinom na koji se tim u DCN-u nosi sa izazovima krize prouzrokovane koronavirusom i smatra da samo jaki timovi mogu stvoriti prave uvjete.

"Naši zaposlenici su jako puno radili i svaki se dan bore da roba stigne do naših kupaca. Ali, atmosfera je odlična. Imamo fantastične zaposlenike koji su uvijek spremni dati sve od sebe".

Latest news

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

- Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Adis Alagić

Adisov put od prodavca do District managera u Bosni i Hercegovini

- Adis Alagić, District Manager JYSKa za sjeverni dio Bosne i Hercegovine, svoju karijeru je počeo prije devet godina kao prodavač na pola radnog vremena u JYSK prodavnici u Zenici. Tokom godina predanog rada i učenja, Adis je radio kao administrator prodavnice, zatim zamjenik rukovoditelja prodavnice i rukovoditelj prodavnice da bi 2022. godine napredovao do svoje trenutne pozicije, u kojoj zaista uživa.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office