Skip to main content

JYSK se varaća na put ka daljnjem razvoju

Datum:

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Expansion

„Fizičke prodavnice su itekako i dalje žive nakon korona virusa”, rekao je Executive Vice President Retail (Izvršni potpredsjednik za maloprodaju), Mikael Nielsen.

Mikael Nielsen
Executive Vice President, Mikael Nielsen

Rast i razvoj su srž onoga što mi radimo još od trenutka kada je Lars Larsen otvorio svoju prvu prodavnicu u Aarhusu u Danskoj 1979. godine.

Čak i tokom epidemije korona virusa uspjeli smo zadržati fokus na razvoju uprkos činjenici da je maloprodaja bila u puno zemalja privremeno zatvorena.

To također znači da ćemo u narednim mjesecima vidjeti puno aktivnosti u prodavnicama, uključujući planirano otvaranje 18 novih prodavnica u junu.

„Od početka krize našem upravnom timu je bilo važno da provedemo što je moguće više otvaranja novih prodavnica i reorganizacija, jer kriza ne mijenja naše planove dugoročno. Ova strategija je do sada potvrđena i činjenicom da smo imali puno kupaca nakon ponovnog otvaranja prodavnica, što znači da su fizičke prodavnice i dalje itekako žive nakon korona virusa”, kaže Executive Vice President Retail, Mikael Nielsen.

Mjeseci s mnogo posla ispred nas

U junu su planirana otvaranja prodavnica u puno različitih zemalja širom Evrope. Mikael Nielsen vidi ovo kao jasan znak da je kompanija JYSK uspjela zadržati fokus uprkos teškim uvjetima tokom proteklih nekoliko mjeseci.

„Colleague i Corporate Spirit su dvije od ključnih vrijednosti u kompaniji JYSK, i one su, s moje strane gledišta, imale ključnu ulogu kada je trebalo da ponovo ubrzamo korak i nastavimo s otvaranjem novih prodavnica. Zaista smo morali biti kreativni i pomoći jedni drugima na novi način kako bismo nastavili s vođenjem svojih projekata, što smo i uspjeli ostvariti”, rekao je Mikael.

On tokom ljeta očekuje kontinuirano provođenje velikog broja aktivnosti, tako da kompanija JYSK može stići realizirati što je moguće više planiranih aktivnosti u trgovinama.

„Vjerovatno nećemo otvoriti planirani broj novih trgovina u fiskalnoj 2020. godini, a i mnoga otvaranja nisu bila proslavljena na način kako smo navikli. Međutim, naš cilj je da u narednim mjesecima sustignemo dešavanja te je otvaranje 18 novih trgovina u junu difinitivan dokaz da kompanija JYSK ne usporava”, kaže Mikael.

Latest news

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

- Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Adis Alagić

Adisov put od prodavca do District managera u Bosni i Hercegovini

- Adis Alagić, District Manager JYSKa za sjeverni dio Bosne i Hercegovine, svoju karijeru je počeo prije devet godina kao prodavač na pola radnog vremena u JYSK prodavnici u Zenici. Tokom godina predanog rada i učenja, Adis je radio kao administrator prodavnice, zatim zamjenik rukovoditelja prodavnice i rukovoditelj prodavnice da bi 2022. godine napredovao do svoje trenutne pozicije, u kojoj zaista uživa.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office