Skip to main content
Scandinavian Sense

Scandinavian Sense ger kunderna tillgång till ekologisk bomull

Datum: 26/03/2018

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategori: Product Assortment

JYSK har utvecklat en ny serie hemtextilier i ekologisk bomull

Scandinavian Sense team
Teamet bakom Scandinavian Sense. Till vänster Line Skaaning Lindskov, Range & Design Coordinator, som har varit projektledare för kollektionen. Träffa alla de andra nedan.


I slutet av mars är ett nytt sortiment hemtextilier på väg till JYSKs butiker och nätbutiker i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tjeckien, Slovakien, Rumänien och Bulgarien.

Scandinavian Sense

  • Scandinavian Sense är en ny kollektion med hemtextilier tillverkad i 100 % GOTS-certifierad ekologisk bomull.
  • GOTS står för Global Organic Textile Standard som är världens ledande standard inom ekologisk produktion av bl.a. bomull.

Med Scandinavian Sense, som kollektionen heter, kommer JYSK att ge kunderna nya möjligheter i form av ett ännu bredare sortiment inom hemtextilier och samtidigt göra den ekologiska bomullen mer lättillgänglig för fler konsumenter.

– Vårt mål med Scandinavian Sense är att erbjuda kunderna en känsla av diskret lyx. De nya hemtextilierna ska både kännas och se fina ut, utan att för den skull vara pråliga. Den ekologiska bomullen i kombination med skandinavisk minimalism skapar en känsla av välbefinnande som vi tror att riktigt många kunder gärna vill ta med sig hem, säger Line Skaaning Lindskov, Range & Design Coordinator, som har varit projektledare för kollektionen.

Kollektionen består av handdukar, en pläd, en badrumsmatta och sänglinne. I Danmark, Sverige, Norge och Finland ingår även ett täcke och en kudde i kollektionen.

Träffa inköparna bakom produkterna

Nedan får du chansen att träffa inköparna från flera olika avdelningar som samarbetat för att förverkliga Scandinavian Sense.

Lotte Grandrup Thielke Pedersen

Lotte Gandrup Thielke Pedersen, Category Manager, ansvarig för pläden:

– Jag ser verkligen fram emot att få se kundernas reaktion på den ekologiska pläd som jag köpt in. Den har fått mycket beröm från mina kollegor som fått med sig den hem för att prova på. Den värmer, men inte för mycket, och den är härlig att röra vid och vira in sig i. Samtidigt är den väldigt snygg att lägga på sängen eller i soffan.

Hela serien – som tagits fram i samarbete mellan flera inköpsavdelningar – matchar varandra väl och skapar exakt den skandinaviska look vi jobbar med på JYSK. Den lyckas se både snygg och exklusiv ut samtidigt som priserna fortfarande hålls på rimlig nivå.

Kathrine Møller Nielsen

Kathrine Møller Nielsen, Category Manager, ansvarig för sängkläderna:

– Varorna i Scandinavian Sense ger verkligen värde för pengarna. Detaljerna har ägnats mycket uppmärksamhet, och det är sådant som skapar en känsla av kvalitet. Som kund vill man ju gärna känna att man får lite extra.

Det blir spännande att se hur varorna tas emot i de olika länderna. Det är stor skillnad på intresset för ekologisk bomull mellan marknaderna. På vissa ställen är det ekologiska viktigast, medan andra nappar mest på design och kvalitet. Som tur är har Scandinavian Sense allt.

Sara Rasmussen

Sara Rasmussen, Category Buyer, ansvarig för handdukar och badrumsmatta:

– Jag tycker att produkterna matchar varandra väldigt väl, både vad gäller design och färgsättning. Vi har lyckats få till produkter av riktigt bra kvalitet, och det gäller även handdukarna och badrumsmattorna som jag har varit om att jobba med. Det beror på att vi har ägnat en hel del tid åt att få till precis rätt kvaliteter.

Framför allt gäller det den strukturmönstrade handduken som är något vi inte har haft i sortimentet tidigare. Den tänker jag definitivt ta hem till mitt eget badrum, och jag är särskilt nyfiken på att få se försäljningssiffrorna för just den.

Laurence Muller

Laurence Muller, Category Manager, ansvarig för täcken och kuddar:

– Med vår nya kollektion lyckas vi kombinera hållbarhet, skandinavisk design och textilier av hög kvalitet till mycket överkomliga priser. Budskapet till våra kunder är lika tydligt som någonsin förr: vi strävar alltid efter att kunna erbjuda mest värde för pengarna, även när vi tar fram en serie i ekologisk bomull.

Våra täcken och kuddar i Scandinavian Sense är resultatet av ett samarbete med några av våra främsta europeiska partners, och vi har satsat på den bästa ekologiska bomullen för överdraget och den bästa fyllningen vi kunnat hitta. Varorna ser mycket exklusiva ut, och täckena levereras i påsar som även de är i bomull.

Latest news

Emil Östlin is new Logistics Director at JYSK DCN

Emil är ny logistikchef för DCN

22/04/2024 - Efter 10 år som Operations Manager på JYSKs distributionscenter i Nässjö, DCN, har Emil Östlin tagit sig ann en ny roll. Sedan förste april är han ny Logistics Director för distributionscentret.

JYSKs orchard in Croatia is open

Jorden runt: JYSK väljer FSC, trädgårdsevent i Spanien och en ny fruktträdgård i Kroatien

19/04/2024 - Då och då samlar vi de senaste händelserna och aktiviteterna från några av JYSK-länderna. Kolla in det senaste här.

Germany

JYSK firar två födelsedagar på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK funnits i 45 år och samtidigt firar JYSK Tyskland 40-årsjubileum.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office