Skip to main content
Zagreb PR event

Søvnundersøgelse præsenteret til presseevent i Zagreb

Dato: 28/03/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategori: Product Assortment

Zagreb PR event

JYSK West Balkan præsenterede for nylig resultaterne af en ny søvnundersøgelse sammen med råd om, hvordan man vælger den rigtige madras

Indgangen til etageejendommen ligner de fleste andre i det centrale Zagreb, hovedstaden i Kroatien. Men til venstre for døren er der noget anderledes: I stedet for en beboers navn, kan man se det hvid-blå JYSK-logo.

Trykker man på knappen ved siden af logoet, bliver døren låst op med en brummende lyd. En etage oppe bliver man budt velkommen indenfor i en lejlighed indrettet udelukkende med skandinaviske produkter fra JYSK.

Et anderledes presseevent

Sådan ankom journalister fra Kroatien og nabolandet Serbien for nylig til JYSKs presseevent i Zagreb på en solrig dag med blå himmel.

”Stedet her bliver tit brugt til møder og konferencer, men til vores event ville vi gøre noget anderledes ved det,” forklarer Zvjezdana Novak, Sales & Marketing Manager for JYSK West Balkan. ”Så vi tog nogle møbler og pynteting fra vores sortiment og indrettede de tre forskellige rum, inklusive soveværelset, for eventet handler jo om søvn.”

Udover at vise JYSK-produkter i en utraditionel sammenhæng var formålet med eventet at præsentere resultaterne fra en søvnundersøgelse blandt kroatiske og serbiske respondenter.

Undersøgelsen er udført af Hendal, og eventet var arrangeret af JYSK West Balkan i samarbejde med det lokale PR-bureau 404. Den kendte kroatiske tv-vært Antonija Blaće agerede ordstyrer.

Antonija Blaće

Den kendte kroatiske tv-vært Antonija Blaće (til højre) var ordstyrer på eventet.

Sådan vælger man den rette madras

Resultaterne af undersøgelsen viser, at et flertal blandt folk i både Kroatien og Serbien opfatter deres søvnkvalitet som middelmådig eller endda dårlig, hvilket naturligvis betyder, at der er plads til forbedring.

For at give journalisterne en idé om, hvad man kan gøre for at forbedre sin søvn, gav Ruben Faarup Christensen, Category Manager at JYSK, en udførlig introduktion til, hvordan man vælger den rigtige madras.

”Man tilbringer omkring en tredjedel af sit liv i sengen, så den rette madras er afgørende. Min familie og kolleger spørger mig tit: ’Hvilken er den bedste madras?’ Mit svar er altid, at det afhænger helt af dine behov. Din vægt, sovestilling og vaner spiller alle en rolle, så det er vigtigt at have dem med i overvejelserne og få vejledning fra vores veluddannede personale i JYSK-butikkerne inden køb,” forklarer Ruben Faarup Christensen.

Ruben Faarup Christensen

Ruben Faarup Christensen, Category Manager i JYSK, forklarer, hvordan man vælger den rette madras.

Kristina Jurić

Kristina Jurić, Research Executive fra Hendal, præsenterede resultaterne af søvnundersøgelsen.

Hovedresultater fra Kroatien

  • 39% af respondenterne vurderer deres søvnkvalitet som middelmådig, mens 15% betragter den som dårlig eller meget dårlig.
  • 31% sover på en memoryskummadras. En tredjedel sover med en anatomisk pude, 27% med en pude med syntetiske fibre, mens 24% sover med en memoryskumpude.
  • En ud af ti har sovet på den samme madras i over 10 år.
  • Fosterstillingen er den mest udbredte sovestilling (64%).

Hovedresultater fra Serbien

  • 13% af respondenterne vurderer deres søvnkvalitet som dårlig eller meget dårlig, mens 43% betragter den som middelmådig. 
  • Næsten halvdelen (46%) vågner om natten, 2-3 gange om ugen eller mere.
  • En tredjedel sover i snit 65 minutter om eftermiddagen.
  • En tredjedel sover på noget andet end en madras, fx en sovesofa. 19% sover på en springmadras, mens 16% sover på en memoryskummadras.

Resultaterne fra undersøgelsen vil nu blive brugt til at forbedre sortimentet i både Kroatien og Serbien yderligere.

Zagreb PR event

Kolleger og partnere fra JYSK West Balkan fejrer det veloverståede event.

Latest news

Deltidssælgere samlet til træning

Deltidssælgere samlet til “den fedeste” træningsdag

23/04/2024 - JYSK samlede i starten af april flere end 250 af vores deltidssælgere til en træningsweekend.

JYSKs orchard in Croatia is open

Jorden rundt: JYSK vælger FSC, Garden-event i Spanien og en ny frugthave i Kroatien

19/04/2024 - Fra tid til anden samler vi op på nylige begivenheder og aktiviteter i nogle af JYSK-landene. Tjek de nyeste ud her.

David under optagelserne

Blev genkendt af kunde: Davids historie nåede ud til hele landet

18/04/2024 - David Skov fra JYSK i Rødovre var med i en kampagne fra Dansk Erhverv, nu bliver han genkendt.

Jens-Henrik Jensby Nice initiative - feels great to be informed about the actions that are introduced in various JYSK Countries in order to promote us.

Tilføj kommentar

Husk at holde en god tone :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office