Skip to main content
ULF in Quality inspection

ULF dobiva posljednje odobrenje prije izlaska u svijet

Datum: 14/03/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija:

Prevod: www.languagewire.com

U ovoj seriji ćete dobiti brzi uvid u visokokvalitetni rad koji se nalazi iza stvaranja JYSKovih proizvoda, počevši od uzorka boje do razvoja u stvarne proizvode. Ovo je treći od četiri članka u seriji.

Odjel Compliance & Quality rani naporno svaki dan kako bi osigurao da se svi JYSKovi proizvodi pridržavaju pravila i propisa. Vaza ULF je prošla testove i dobila pečat kvalitete u svim postupcima. Sada joj je dozvoljen dolazak u prodavnice.

Svend Frandsen je Quality Controller u distributivnom centru Uldum. Upravo je primio vazu ULF radi dnevnog pregleda kvalitete.

Između ostalog, on se brine da sve oznake na kutiji i vazi budu ispravne. On provjerava da li je vaza stabilna, da li je glazura glatka i da li su korištene prave oznake i certifikati.

U nastavku pogledajte pregled kvalitete za ULF koji radi Svend.

Povećan fokus na kvalitetu

Tokom godina je kvaliteta postajala sve važnijim dijelom JYSKa i zato je uključena u sve faze obnove asortimana proizvoda.

Kako bi se osigurao visokokvalitetni standard za proizvode od početka, odjel Compliance & Quality je izradio smjernice za sve kategorije proizvoda koje dobavljači moraju slijediti kada traže JYSKove proizvode.

"Pregledima kvalitete osiguravamo da su svi proizvodi sigurni za upotrebu i da su u skladu s našim visokokvalitetnim standardima."- Jens Munk, Quality Team Leader u distributivnom centru Uldum

Na primjer, vaze se moraju izraditi na određen način te imati određene osobine kako bi se izbjegla oštećenja površina i nezgode. Ovi se uslovi odnose na ULF.

“Postoje i pravila i propisi koji se odnose na proizvode u JYSKu. Oni mogu biti npr. u vezi funkcionalnosti ili materijala. Zato smo izradili Vodič za dobavljače 1000 stranica dug kako bismo bili sigurni da naši dobavljači znaju šta želimo i, možda još važnije, šta ne želimo u našim JYSKovim asortimanima”, kaže Laurits Vestergaard, Quality Operation Manager u JYSKu.

Rano uključivanje kvalitete

Budite u toku s ovom serijom

Pročitajte (ili pročitajte ponovo) drugi članak u seriji - Umjetnost otkrivanja novih proizvoda za JYSK.

Laurits i tim za kvalitetu rano učestvuju u procesu obnove JYSKovog asortimana. Oni udružuju snage s nabavljačima kategorije robe kada se uzorci proizvoda dostavljaju u JYSKov glavni ured radi pregleda kvalitete između ostalog.

Compliance & Quality i nabavljači kategorije robe pregledaju jedan po jedan proizvod. Ako proizvod ne zadovolji uslove Vodiča za dobavljače, može biti ili izbačen iz odabira ili dobavljač može prilagoditi proizvod.

“Na kraju imamo izbor novih proizvoda koji se pridržavaju JYSKovih uslova za trend i stil kao i za kvalitetu”, kaže Laurits.

Dnevni pregledi kvalitete

Kada se završi odabir novih proizvoda, oni se šalju u mnoge JYSKove distributivne centre. U distributivnim centrima timovi za kvalitetu pomoću smjernica za pregled kvalitete osiguravaju da svi proizvodi budu tačno onakvi kakvi trebaju biti u svim prodavnicama i državama.

Pregled kvalitete za ULF
Svend Frandsen provodi pregled kvalitete na vazi ULF.

Tokom prve isporuke se rade temeljiti pregledi svih proizvoda. Provjeravaju se npr. neželjeni materijali, nezgodne funkcionalnosti i ispravno označavanje. Nakon toga se proizvodi šalju po odjelima za kvalitetu tokom treće isporuke i zatim ponovo tokom svake 15. isporuke.

“Pregledima kvalitete osiguravamo da su svi proizvodi sigurni za upotrebu i da su u skladu s našim visokokvalitetnim standardima. Kada proizvodi tokom pregleda dobiju odobrenje, spremni su da budu izloženi u svim JYSKovim prodavnicama. Naš rad štedi dosta vremena našim kolegama u prodavnici. Tada oni mogu svu energiju potrošiti na prodajni stav”, objašnjava Jens Munk, Quality Team Leader u DCU.

Vaza ULF je prošla kroz sve procedure pregleda kvalitete. Vaza je zatim odobrena i uključena u novi asortiman “Belonging” u JYSKu.

 

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office