Skip to main content

Od 10 do 20 prodavnica: JYSK Irska je spreman za sljedeći korak

Datum: 21/07/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Expansion

Uprkos pandemiji, JYSK Irska je uspio da privuče mnoge kupce i postigne sjajne brojeve u prodaji, podjednako putem interneta i u prodavnicama. U finansijskoj godini 2021./2022. JYSK Irska želi poduplati broj prodavnica s 10 na 20.

JYSK Irska
S otvaranja prodavnice u Sligou u Irskoj, august 2020.

Prošlo je malo više od dvije godine otkako je JYSK otvorio prvu prodavnicu u Irskoj, uz dugačke redove i velik interes irskih kupaca. U međuvremenu više nije riječ o jednoj, nego o 9 prodavnica, a kupci i dalje posjećuju JYSK u velikim brojevima.

Paul Nutterfield
Paul Nutterfield je Store Manager (voditelj prodavnice) u Dublinu u Irskoj.

Paul Nutterfield je Store Manager u prodavnici br. 9 u Irskoj, a prije toga je radio u irskoj prodavnici u Navanu. On povezuje uspjeh u Irskoj s bliskim kontaktom JYSK i kupaca.

"Dobijamo mnogo povratnih informacija od kupaca kojima se veoma sviđa što mogu brzo doći u prodavnicu, pogledati proizvode i brzo ponovo izaći. Lako možete doći do sjajnog iskustva kupovine", kaže Paul.

Odlične brojke u prodaji

Informacije o odličnoj povezanosti s irskim kupcima došle su i do Country Managera (rukovodilac za zemlju) u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj, Ronija Tuominena, koji vidi sjajne brojke prodaje i rast organizacije.

"Vrijeme brzo prolazi. Osjećam se kao da smo jučer otvorili prvu prodavnicu. Nije tajna da smo željeli otvoriti više od 9 prodavnica do sad, ali tad se dogodila pandemija. Međutim, i dalje naporno radimo i napredujemo u pogledu pronalaska novih mjesta, sklapanja novih ugovora i zapošljavanja", kaže Roni.

U međuvremenu su naše ambicije narasle. Broj od 20 trgovina bismo trebali dostići u finansijskoj godini 2021./2022., a do 6 prodavnica bismo trebali otvoriti prije decembra 2021. Ukupno, cilj JYSKa Irska je otvoriti oko 50 prodavnica.

"Veoma smo dobro prošli u Youghalu, gradu koji ima 8.000 stanovnika, a bili smo stvarno zabrinuti da li ćemo imati uspjeha u tako malom gradu. Međutim, to je jedna od najuspješnijih prodavnica u Irskoj. To nam pokazuje da nijedan grad nije premalen", kaže Roni.

Roni
Country Manager Roni Tuominen i Store Manager u Sligou, Ilijana Jurilj.

Skromni, ali ambiciozni

Dosadašnji uspjeh je Roniju pokazao da je JYSKov koncept veoma tražen u Irskoj. Zato se Roni i njegovi kolege u JYSKu Irska raduju zbog proširenja mreže prodavnica u Irskoj i dodatnom približavanju kupcima.

"Želim da ostanemo skromni, ali istovremeno i ambiciozni. Želimo uzeti dijelove tržišta i otvoriti mnoge prodavnice. Vrijeme će pokazati da li je 50 prodavnica pravi broj. Sad ćemo se proširiti dalje na jug i zapad na nova tržišta i bit će interesantno vidjeti kako će se uspjeh dalje razvijati", kaže Roni.

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office