Skip to main content

JYSK testira nove načine za podsticanje više kupaca

Datum: 09/03/2023

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Attractive Stores , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Safari prodavnica
Vanjski savjetnik i grupa JYSKovih kolega su otputovali u Manchester kako bi istražili nove mogućnosti za koncept JYSKovih prodavnica.

Na osnovu ankete i pregleda prodavnica, JYSK trenutno testira nove alate za prodavnice.

Kako JYSK može povećati šanse da posjetioci u prodavnicama budu potaknuti kupiti nešto i postati kupci?

Anita Rytter
Anita Rytter, Project Manager u poslovnom razvoju

Ovo pitanje je postavljeno hiljadama puta od otvaranja prve JYSKove prodavnice 1979. Postavljat će se ponovo i ponovo u budućnosti jer je to uvijek moguće poboljšati. To je također bio slučaj tokom ove finansijske godine, kada je sastavljena radna grupa iz glavnog ureda u Brabrandu (Danska) radi poboljšanja u vezi ove teme.

U novembru je radna grupa otputovala u Manchester (Ujedinjeno Kraljevstvo), gdje je vanjski savjetnik uradio pregled JYSKove prodavnice i nekoliko drugih maloprodajnih prodavnica kako bi istaknuo gdje smatra da se JYSK može poboljšati.

“Bilo je vrlo interesantno s vanjskim napomenamo o tome kako se možemo poboljšati. Općenito, radimo s projektom na dva različita kolosijeka. Kako možemo poboljšati koncept i šta mogu napraviti naši kolege u prodavnici”, kaže Anita Rytter, Project Manager u poslovnom razvoju.

Velika anketa među menadžerima za maloprodaju

Sales Machine (Mašina za prodaju)
Novi uređaj Sales Machine na blagajni.

Napomene s putovanja su procijenjene zajedno s anketom među menadžerima za maloprodaju, koji su posjetili prodavnice i razgovarali s posjetiocima koji ništa nisu kupili. Zajedno s prethodnim saznanjima od državnih direktora, ovi su uvidi doveli do različitih poboljšanja koja će se u idućim mjesecima testirati u nekim prodavnicama.

Na primjer, novi uređaji Sales Machine ispred blagajne se testiraju u Danskoj, Norveškoj i Zapadnom Balkanu. U prodavnici Viby u Danskoj je ovo pokazalo veoma dobre rezultate.

“To je nešto što većina nas poznaje iz naših lokalnih supermarketa s policama prepunim proizvodima koji se kupuju neplanski. Ovdje zaista imate priliku za podsticanje, dok kupac čeka u redu, i možda kupac otkrije proizvod za koji nije bio svjestan ili svjesna da ga treba”, kaže Carsten Nørgreen Weinkouff, Executive Vice President Retail Development, Customer Service i B2B.

QR kodovi i nove oznake

Osim toga, razvijaju se i testiraju nove oznake, gdje će tekst biti pretvoren u ikone koje su za kupce intuitivnije. Na primjer, to kupcu može pomoći jasnijim prikazom radi li se o toplom ili veoma toplom jorganu u području za jorgane i jastuke. Testirat će se i QR kodovi jer oni kupcu mogu i pomoći saznati više o proizvodu i prikazati online asortiman.

”Dosad je naš rad bio fokusiran na boljem razumijevanju naših kupaca i prepoznavanju pravih rješenja. Sad smo u postupku dizajniranja novih elemenata i njihove pripreme za testiranje i implementaciju. Nadajmo se da će nam veliki trud svih uključenih pomoći pretvoriti još više posjetilaca u našim prodavnicama u kupce”, kaže Anita.

Trenutno
Trenutni izgled oznake za jorgan BESSEGGEN.
Testno
Nacrt nove oznake za jorgan BESSEGGEN.

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office