Skip to main content
Group

Beskrijekorni dani u Bukureštu

Datum: 16/09/2019

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: People , Strategy

4. i 5. septembra, svi District Managers, Retail Managers i Country Managers (okružni rukovoditelji, menadžeri maloprodaje i regionalni rukovoditelji) u JYSK-u pozvani su u Bukurešt, Rumunija, da saznaju o novoj strategiji i promjenama uloge rukovoditelja okruga.

Seamless & Closer to the Customer.Strategija

To je naziv strategije koja će voditi JYSK naredne tri godine.

Kako bi osigurali da District Managers i Retail Managers razumiju strategiju i mogu da odgovore na pitanja o njoj, svi su se u Bukureštu okupili dva dana u septembru.

4. septembra, prvog dana seminara o maloprodaji, fokusiranog na detalje strategije i šta će ona značiti za JYSK, dok je drugi dan fokusiran na promjene uloge District Manager (DM), kada DM 3.0 stupi na snagu. u narednim mjesecima.

„U JYSK-u znamo da nije dovoljno sjesti i odlučiti o strategiji u upravljačkom timu u Brabrandu. Ako želimo da živi, moramo se potruditi da ga svi zaista shvate (...) "
- Mikael Nielsen | Executive Vice President Retail (izvršni potpredsjednik maloprodaje)

„Zaista je sjajno vidjeti toliko angažovanih i nadahnutih kolega ovdje u Bukureštu. U JYSK-u znamo da nije dovoljno sjesti i odlučiti o strategiji u upravljačkom timu u Brabrandu. Ako želimo da zaživi, moramo se pobrinuti da ga svi istinski razumiju, a District Managers igraju ključnu ulogu u tome. Fantastična je investicija naletiti na kolege iz 20 zemalja kako bi radili i uskladili se s našom novom strategijom“, rekao je Executive Vice President Retail (izvršni potpredsjednik odjela za maloprodaju) Mikael Nielsen.

Pređimo na digitalno

Ali strategija nije bila jedina tačka dnevnog reda.

Drugi dan se fokusirao na promjene zadataka za District Managers, koje će se provoditi u svim zemljama u narednim mjesecima.

Osim upoznavanja sa promjenama, svi timovi zemalja intenzivno su radili na tome kako prenijeti riječi sa papira na lokalne akcije, što je takođe važan dio ukupne strategije.

„Promjene su povezane sa strategijom u smislu da su sve usmjerene na osiguravanje da District Managers mogu provesti više vremena u prodavnicama i postati još veća podrška Store Managerima i ostalim zaposlenima u prodavnici. To također znači više vremena za kupce “, rekao je Head of Retail (šef maloprodaje), Michael Olesen.

Između ostalog, promjene se fokusiraju na veću digitalnost korištenjem alata poput MYJYSK i Storefront i općenito zamjenjuju korištenje računara u uredu upotrebom mobilnih alata.

Nadalje, District Managers trebali bi potrošiti više vremena na razvoj zaposlenika prodavnica u svom okrugu, jednako kao što će povećani fokus na radnom okruženju u svim prodavnicama također obavljati veći dio posla za rukovoditelje okruga.

Michael Olesen
Michael Olesen, Head of Retail u JYSK-u.

Mnogo energije

S druge strane, oni će potrošiti manje vremena na BI, jer je broj BI izvještaja smanjen, baš kao što je uvedena i povećana upotreba Skypea za Business, tako da će District Managers provoditi manje vremena na putu.

„Imao sam priliku da vidim šta većina timova zemalja planira u pogledu primene District Managera 3.0 i zaista mislim da će od toga imati koristi i prodavnice i kupce u svim zemljama, kada planovi postanu stvarnost. Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan sa dva dana i svi su napustili Bukurešt puni energije i spremni da se vrate kući i naprave razliku“, rekao je Michael Olesen po završetku drugog dana u Bukureštu.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office