Skip to main content

Saznajte kako JYSK koristi plastiku da bi uštedeo plastiku

Датум:

Author: Martin Sodemann, Communications Consultant

Категорија: Logistics , Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Nova plastična navlaka će pomoću JYSKu da poveća ekološku održivost. Cilj ove promene je zaštita životne sredine, kao i dodatna zaštita robe.

Navlake za palete

 

JYSK nastavlja naše napore da povećamo ekološku održivost. Zato se opraštamo od plastične folije na našim paletama čime ćemo godišnje uštedeti 920 000 kilograma plastike. 

Promena je već izvršena u većini naših distributivnih centara i pronađena je pametna zamena. 

„To je korak ka održivoj budućnosti za JYSK. Do sada smo sve palete pokrivali plastičnom folijom, ali zahvaljujući optimizaciji to više nije potrebno tako često. Zato smo razvili navlaku za višekratnu upotrebu za prodavnice kojima je potrebna“, kaže Michael Olesen, Retail Operational Manager u JYSKu. 

Kako bi se osigurala jednostavna upotreba, rad na pametnom dizajnu je obavila radna grupa koja se uglavnom sastoji od prodavaca iz različitih zemalja. I izgleda da su bili uspešni. 

„Pošto obično dobijamo veoma velike isporuke dva puta nedeljno, retko imamo mesta za sve palete u prijemnom prostoru za robu i u magacinu, što znači da po lošem vremenu i kiši mnoga naša roba ostaje napolju na kraće ili duže vreme. Zato smo odmah znali da će nove navlake biti zaista dobro rešenje“, kaže Malin Abrahamsson, Store Manager u gradu Lund, Švedska.
 

Navlake za palete
Store Manager, Malin Abrahamsson, smatra da je prilično lako koristiti navlake i da se mogu dobro skladištiti.

Brza tranzicija

Već 755 JYSK prodavnica je dobilo nove navlake, a još 100 prodavnica ih je naručilo. 

I neće trebati dugo da se prodavnice naviknu na nove navlake.  

„Kao prodavnica za testiranje, svake nedelje smo vodili statistiku o tome koliko često i koliko brzo stavljamo i skidamo navlake. Svi smo saglasni da se to nikako ne doživljava kao dodatni korak ili opterećenje, već upravo suprotno.  Posle dve nedelje, svi smo se brzo navikli“, kaže Malin, koji ekološki aspekt opisuje kao veliku pobedu. 

Novo rešenje nije samo ekološki prihvatljivije, već je i lakše za zaposlene u distributivnim centrima. 

„To im štedi vreme i stvara bolje radno okruženje, što je uvek pobeda“, kaže Michael Olesen.

Latest news

Jovana Milanović

Jovanina karijerna priča - od prodavačice do rukovoditeljke prodavnice za manje od dve godine

- Jovana Milanović je u JYSKu počela da radi 2022. godine kao prodavačica, a danas je rukovoditeljka JYSK prodavnice Zvezdara u Beogradu.

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lepo vreme, ukusna hrana i igre za sve generacije obeležile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Ivan Vančić

Ivanova priča: Kako je stigao od prodavca u prodavnici do regionalnog menadžera JYSKa

- Ivan Vančić je u JYSKu počeo da radi 2015. godine kao prodavac u prodavnici u Požarevcu, a zanimljivo je da pre toga nije imao nikakvog iskustva u prodaji. Nakon uspešno završenih razvojnih programa, tokom kojih je pokazao svoju želju za učenjem i napredovanjem, danas radi kao regionalni menadžer.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office