Skip to main content

JYSK slavi 40. godišnjicu postojanja otvaranjem u Irskoj

Датум:

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: Expansion , History , People

2. aprila 2019. godine će biti 40 godina od kada je otvorena prva JYSKova prodavnica u Arhusu. Od tada je širenje poslovanja kamen temeljac u JYSKu i zato godišnjicu postojanja slavimo otvaranjem prve prodavnice u Irskoj.

Prošlo je 40 godina od kada je Lars Larsen, osnivač JYSKa, poželeo dobrodošlicu prvim kupcima u JYSKovoj prodavnici na Silkeborgveju u Arhusu, Danska, 2. aprila 1979. godine.

Od tada su kupci dobrodošli u preko 2700 prodavnica i u više od 50 zemalja širom sveta.

Lars Larsen
 

„Ne mogu da zamislim bolji način za proslavu 40. godina postojanja JYSKa nego da dodamo novu zemlju na JYSKovu mapu sveta (...)“
– Lars Larsen | Osnivač i predsednik JYSKa. 

 


Kao prirodan deo neprekidnog proširenja JYSKa, godišnjica postojanja je obeležena otvaranjem prve prodavnice kompanije u Irskoj. 

„Ne mogu da zamislim bolji način za proslavu 40. godina postojanja JYSKa nego da dodamo novu zemlju na JYSKovu mapu sveta. Proširenje je deo JYSKovog DNK još od kada je otvorena prva prodavnica pre 40 godina i srećan sam što možemo to da obeležimo otvaranjem naše prve prodavnice u Irskoj. Ovo je poslednja velika zemlja u Evropi u kojoj kupci do sada nisu imali lokalnu JYSKovu prodavnicu“, kaže osnivač i predsednik JYSKa, Lars Larsen.

U planu je 15 novih prodavnica

Lars Larsen će preseći traku za prvu JYSKovu prodavnicu u Irskoj, smeštenoj u gradu Nas, koji se nalazi približno 40 kilometara od glavnog grada Dablina.

Lars Larsen 1979. godine
Osnivač i predsednik JYSKa, Lars Larsen, sa svojom suprugom Kristine Brunsborg na otvaranju prve JYSKove prodavnice u gradu Arhusu 1979. godine. Prodavnica i dan danas radi.

Na otvaranju 2. aprila će mu se pridružiti danski ambasador u Irskoj, Ufe Baslev i gradonačelnik grada Nas, Bili Hilis

„Vesti o otvaranju u Irskoj su već propraćene pozitivnom medijskom pažnjom i zato se nadam da će dosta kupaca doći da proslavi sa nama taj poseban dan“, kaže Lars Larsen i dodaje:

„Sa zadovoljstvom očekujemo irske kupce kako bismo im predstavili naš asortiman, kao i skandinavsku kulturu koja je važan deo uspeha JYSKa u svim drugim zemljama u kojima poslujemo. Kada posmatramo tržište, zaista se nadamo da će JYSK imati odlične prilike za proširenje u Irskoj“, kaže Lars Larsen.

Početni cilj je otvaranje 15 prodavnica u Irskoj i tokom tog procesa otvaranje 200 novih radnih mesta.  

Latest news

Jovana Milanović

Jovanina karijerna priča - od prodavačice do rukovoditeljke prodavnice za manje od dve godine

- Jovana Milanović je u JYSKu počela da radi 2022. godine kao prodavačica, a danas je rukovoditeljka JYSK prodavnice Zvezdara u Beogradu.

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lepo vreme, ukusna hrana i igre za sve generacije obeležile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Ivan Vančić

Ivanova priča: Kako je stigao od prodavca u prodavnici do regionalnog menadžera JYSKa

- Ivan Vančić je u JYSKu počeo da radi 2015. godine kao prodavac u prodavnici u Požarevcu, a zanimljivo je da pre toga nije imao nikakvog iskustva u prodaji. Nakon uspešno završenih razvojnih programa, tokom kojih je pokazao svoju želju za učenjem i napredovanjem, danas radi kao regionalni menadžer.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office