Skip to main content
JYSK Store

U Ukrajini je proslavljen poseban dan

Datum: 23/12/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Attractive Stores

Prije septembra 2024. sve JYSKove prodavnice se moraju izmijeniti na najnoviji koncept prodavnice, a 16. decembra 2021. je bio posebno važan dan jer je JYSK proslavio 1000. prodavnicu s konceptom prodavnice 3.0.

Store Manager (menadžer trgovine)
Natalia Mulko, Store Manager u Kijevu, Ukrajina.

16. decembra je bio službeno otvaranje JYSKa u Blockbuster Mallu u Kijevu, što je 85. JYSKova prodavnica u Ukrajini.

Međutim, prodavnica je također posebna u smislu da je 1000. JYSK ova prodavnica s konceptom Store Concept 3.0, a Store Manager Natalia Mulko ponosna je što će njena prodavnica postati dio JYSKove historije.

Vrlo sam sretna. To je podjednako osjećaj ponosa i dvostruke odgovornosti. Bilo je sjajan osjećaj uvidjeti da je naša prodavnica 1000. prodavnica s konceptom 3.0, a zbog toga je još važnije za nas da je učinimo najboljom prodavnicom u svim pogledima", kaže Natalia.

Prethodno je radila u JYSKovim prodavnicama s konceptom 2.0 i zaista joj se sviđaju promjene koje dolaze s konceptom 3.0.

"Za mene je u prvom redu rasvjeta ono što daje potpuno drugačiji dojam na ulazu u prodavnicu. Usmjereno svjetlo dodaje određenu udobnost, privlačne sjene proizvodima i interijeru prodavnice. Također bih naglasila kako udobno i privlačno izgleda studio za madrace, a kupci su često oduševljeni tematskim sobama", kaže Natalia.

JYSKova prodavnica
Nova prodavnica se otvorila upravo na vrijeme za praznike.

Ogroman zadatak

Ona i 1000 drugih Store Managera sad se mogu ponositi radom u prodavnici s konceptom 3.0, ali još ima itekako puno posla.

JYSKova prodavnica
Studio za madrace u novom konceptu Store Concept 3.0

Postizanje cilja izmjene svih prodavnica prije septembra 2024. ambiciozno je i zahtijeva puno zahtjevnog rada od mnogih zaposlenika.

"Povećali smo broj timova za uređenje prodavnice u svim državama kako bismo mogli postići strateški cilj izmjene svih prodavnica. Međutim, također smo se susreli s izazovima koji uložene napore ovih timova čine još impresivnijima. To svakako uključuje ograničenja zbog koronavirusa jer je došlo do ograničavanja mnogih aktivnosti prodavnica u brojnim zemljama, a sad se suočavamo i s nedostatkom pribora i drugog materijala potrebnog za izmjenu prodavnica. Uzrok tome je kombinacija nedostatka sirovina i izazova u transportu", objašnjava Carsten Nørgreen Weinkouff, Retail Development Director (direktor razvoja maloprodaje).

On, međutim, i dalje vjeruje da će njegov tim uspjeti sve dovršiti kako je planirano te posebno naglašava važnost toga za JYSK kao kompaniju.

"Naš koncept prodavnica je ključan za privlačenje, inspiriranje i osvajanje postojećih i novih kupaca. Možemo vidjeti da prodaja raste zajedno s provođenjem aktivnosti u prodavnici. To je razlog što je JYSK odlučio ubrzati proces, i ujedno zašto je toliko važno to ostvariti", kaže Carsten.

JYSKovi zaposlenici
Natalia i njen tim su spremni da dočekaju kupce u novoj prodavnici

Više vremena

U Blockbuster Mallu u Kijevu, Natalia je 100 posto fokusirana na doček zadovoljnih kupaca u prodavnici koja izgleda sjajno.

"Radujemo se što ćemo dočekati brojne kupce u Blockbuster Mallu, a uz novi koncept prodavnice i kupcima je lakše da pronađu ono što traže, dok se istovremeno zbog atraktivne prodavnice žele zadržati duže", kaže Natalia.

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office