Skip to main content
Russia status

JYSK Rusija je nakon burnih mjeseci na pravom putu

Datum: 17/09/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Expansion

Uprkos nekoliko neobičnih problema, JYSK Rusija imao je solidan početak, kaže Igor Raić, Country Manager. Plan je i dalje u novoj finansijskoj godini proširiti poslovanje putem 9 novih prodavnica.

Nakon prvih nekoliko burnih mjeseci, Igor Raić, Country Manager u JYSKu Rusija, konačno može uzeti kratak predah i donijeti svoje prve zaključke u pogledu početka poslovanja u Rusiji.

Unatoč problemima, prodaja je bila dobra kako u prodavnicama tako i online. Izgleda da se klijentima u Rusiji sviđaju proizvodi i stvari sada napreduju u skladu s očekivanjima.

Igor Raić
Igor Raić je Country Manager u JYSKu Rusija.

„Ovo je prva zemlja u kojoj smo otvorili bez fizičke prisutnosti i podrške kolega iz drugih zemalja u kojima JYSK posluje, zbog čega je otvaranje naše prodavnice bilo povezano s malo više poteškoća. Svo naše osoblje je novo, pa još uvijek moramo mnogo toga naučiti. Ipak bih rekao da se tim vrlo dobro snalazi i da smo na pravom putu”, kaže Igor Raić.

JYSK Rusija je tek na startnoj liniji

Međutim, Igor Raić ne može uzeti duži predah jer još uvijek ima puno posla. U dolazećoj finansijskog godini plan ostaje u Rusiji otvoriti dodatnih 9 prodavnica, čime bismo ukupno imali 13 prodavnica.

„Problem je u Rusiji što ugovorni pregovori dugo traju. Ali moramo odvojiti potrebno vrijeme i savladati problem”, kaže Igor Raić.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office