Skip to main content

JYSK prvi uvodi nove metode obuke

Datum:

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR , Technology

Ivana Dragić Topić
Ivana Dragić Topić, Training Manager (rukovodilac obuke) u JYSK Nordic, sa novim mobilnim treningom u prodavnici.

Zaposleni u JYSK prodavnicama su veoma zadovoljni novim mobilnim treningom, a brojne druge kompanije traže inspiraciju kako se to radi u JYSKu.

U maju 2018. godine, JYSK je pokrenuo prvi od mnogih novih M-learning treninga kako bi učenje postalo zanimljivije i realnije, jer se zasnivaju na slučajevima i povratnim informacijama iz prodavnica.

Osim toga, sistem daje trenutne i vrlo konkretne povratne informacije iz perspektive kupca.

“U osnovi smo promijenili naš fokus, tako da zaposleni u prodavnici prima povratne informacije dok obavlja obuku. To je zato što cilj nije samo da se testira da li je zaposleni razumio sav tekst, već da se osigura da oni razumiju slučajeve iz perspektive kupca, tako da će obuka zapravo rezultirati boljom uslugom za korisnike i većim zadovoljstvom zaposlenih”, objašnjava Ivana Dragić Topić, Training Manager u JYSK Nordicu.

I obuke su veoma dobro prihvaćene od strane zaposlenih u prodavnicama.

Nedavna anketa sa učešćem zaposlenih u prodavnicama u svim JYSK Nordic zemljama pokazuje da više od 40% zaposlenih daje novim materijalima za učenje ocjenu 10 na skali od 1-10, a 81% daje novim učenjima ocjenu 8 ili višu.

Veliki napredak

Na isto pitanje o bivšim alatima za učenje, 40% ih je ocijenilo iznad 8, a samo 7,1% dalo je 10, što jasno ukazuje da su nove obuke značajna poboljšanja za zaposlene u JYSKu.

„Rezultati su stvarno pozitivni. Pogotovo zato što je razlog što su ocjene novih učenja tako visoke činjenica da zaposleni u prodavnicama smatraju da su nove obuke mnogo bliže svakodnevnom radu u prodavnicama, te da je date povratne informacije mnogo lakše razumjeti jer mogu komunicirati sa scenarijima iz stvarnog svijeta," kaže Ivana.

Ocjene zaposlenih

  • 40% zaposlenih, koji su isprobali nova učenja, ocjenjuju ih sa 10 na skali od 1 do 10.
  • 81% daje novim učenjima ocjenu 8 ili više.

Međunarodna pažnja

A veliki rezultati nisu samo interno zabilježeni u JYSK-u.

JYSK je nominovan za nagradu za transformaciju digitalnog učenja, a 13. i 14. februara Ivana će govoriti na konferenciji u Londonu, gdje će se okupiti 9.000 zaposlenih iz sektora ljudskih resursa iz cijelog svijeta kako bi učili od najboljih.

U aprilu će Ivana govoriti na sličnoj konferenciji u Varšavi, što potvrđuje njen utisak da druge kompanije zaista gledaju šta radi JYSK kako bi dobile inspiraciju.

“Način na koji smo promijenili obuke u JYSKu je stvarno nešto o čemu govore moje kolege u drugim kompanijama. Ne nužno tehnička platforma, već jedinstveni proces u kojem tražimo od naših prodavnica slučajeve obuke i kako upotreba virtuelnog mentora za pružanje povratnih informacija mnogo olakšava našim zaposlenima u prodavnicama da uče“, kaže Ivana.

Latest news

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office