Skip to main content

FOTOGALERIJA: Momenti iz života Larsa Larsena

Datum: 19/08/2020

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: History , People

19. augusta 2020. navršit će se godina dana otkako je osnivač JYSKa, Lars Larsen, preminuo u 71. godini. Na fotografijama u nastavku možete vidjeti neke momente iz njegovog uzbudljivog i inspirativnog života.

Rođen 1948.

Lars Kristinus Larsen rođen je 6. augusta 1948., kao što možete vidjeti na njegovom rodnom listu.

Rodni list

Majka, braća i sestre

Lars Larsen, drugi zdesna, s majkom, braćom i sestrama.

Porodica

U školi

Lars Larsen započeo je školovanje u augustu 1956. kao "najmanji, ali najstariji u svom razredu", kako piše u svojoj autobiografiji.

Škola

Oženjen s Kris

1971., odmah nakon Božića, Lars Larsen oženio se ljubavlju svog života, Kristinom (od milja nazvanom Kris).

Svadba

Prva prodavnica

1979. otvorena je prva prodavnica Jysk Sengetøjslager u Aarhusu u Danskoj. Lars Larsen ispred prodavnice sa svojom suprugom.

Prva prodavnica

Otac dvoje djece

U krevetu i ispod jorgana, nekih od glavnih JYSKovih proizvoda, Lars Larsen sa svojom suprugom i dvoje djece, Jacob s lijeve i Mette s desne strane.

Porodica u krevetu

Kućna kancelarija

Ispočetka je Lars Larsen pratio svoju rastuću mrežu prodavnica iz svoje kućne kancelarije u Silkeborgu u Danskoj.

Kućna kancelarija

Proširenje na Njemačku

1984. Njemačka je postala prva država izvan Danske u kojoj je Lars Larsen proširio svoju kompaniju. Pod lokalno prilagođenim imenom, Dänisches Bettenlager.

Dänisches Bettenlager

Slavna osoba u državi

Kasnih 80-ih, Lars Larsen je postao poznato ime u Danskoj nakon gostovanja u vlastitim popularnim TV reklamama. Na ovoj je fotografiji s dva moderatora poznatog danskog talkshowa pod nazivom "Eleva2ren".

Eleva2ren

90. rođendan

1998. Lars Larsen i njegov pouzdani kolega Åge Nielsen sastavili su svoj 50. i 40. rođendan i organizirali kombiniranu proslavu 90. rođendana. Također su izveli popularni TV skeč po nazivom "Proslava 90. rođendana", koji se emitira svake godine u Danskoj za Doček nove godine.

90. rođendan

Autobiografija

2004., na 25. godišnjicu JYSKa, Lars Larsen je objavio svoju autobiografiju - i distribuirao je u sva danska domaćinstva zajedno sa sedmičnom kampanjom. U međuvremenu je prevedena na mnoge jezike.

Autobiografija

Vlastite ulice

2006. Lars Lars je imao posebnu čast da se po njemu nazove ulica u Uldumu u Danskoj, gdje se nalazi jedan od JYSKovih distributivnih centara. Istu je čast imao i u Bugarskoj, a posthumno je još jedan grad u Danskoj nazvao ulicu po njemu.

Lars Larsens Vej

Viteštvo

2009., Lars Larsenu je dodijeljen krst Dannebrog. 2017, ta je čast još povećana proglašenjem za viteza prvog reda Dannebrog.

Viteštvo

Podrška za parasportove

2012. Lars Larsen je prisustvovao paraolimpijadi u Londonu kako bi podržao danske parasportaše. JYSK je bio glavni sponzor parasportova u Danskoj i mnogim drugim državama od 1989.

Paraolimpijada

40. godišnjica

2019. danska zaposlenica je proslavila svoju 40. godišnjicu u JYSKu. Lars Larsen se, naravno, pridružio proslavi kako bi joj zahvalio na impresivnoj lojalnosti.

40. godišnjica

Oproštajne riječi

19. augusta 2019. Lars Larsen je preminuo mirno u svom domu okružen najbližom porodicom. Za sahranu je izabrao ovu sliku za naslovnu stranicu letka s riječima pjesme. Tekst na danskom znači "Ne plači što je sve gotovo - nasmiješi se jer se zbilo".

Posljednje riječi

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

qb lijepo i inspirativno

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office