Skip to main content

Vrnitev v Bolgarijo in spreminjanje stvari na bolje

Datum: 18/12/2018

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR , People

jkn
Rosen Uzunov dela kot strokovnjak za IT (IT Specialist) v distribucijskem centru v Božurištu.


Rosen Uzunov in Alexander Stoykov sta oba živela na Danskem in kot Bolgara z veliko danskimi izkušnjami imata pomembno vlogo pri vzpostavljanju novega distribucijskega centra v Božurištu.

Prvi dan, ko je Rosen Uzunov aprila 2018 nastopil kot zaposleni v podjetju JYSK, je bil distribucijski center v Božurištu še vedno predvsem gradbišče.

jhg
Rosen Uzunov se v Božurištu ukvarja z vsem mogočim, od omrežij do strojne opreme.

Od takrat se je zgodilo že marsikaj in Rosen je v svoji vlogi strokovnjaka za IT (IT Specialist) pomembno prispeval k vzpostaviti IT-infrastrukture v povsem novem distribucijskem centru.

»Mislim, da sem bil zraven pri skoraj vsem, od videonadzora (CCTV) in omrežja do strojne opreme, prav tako pa sem posvetil veliko pozornosti napeljavi, da bom vedel vse o njej, saj lahko to pride še kako prav,« pojasnjuje Rosen.

Preden se je vrnil v Bolgarijo, je tri leta živel na Danskem, kjer je na Visoki šoli VIA v Horsensu študiral za inženirja informacijske in komunikacijske tehnologije , zdaj pa z veseljem uporablja svoje znanje o Danski in danski kulturi pri svojem delu v Božurištu.

JYSK ali IBM

Ko se je vrnil v Bolgarijo, je imel ponudbo za delo tako pri podjetju JYSK kot tudi pri podjetju IBM, in ni mu žal, da je izbral JYSK.

»Resnično sem srečen, da lahko delam tukaj. Vsak dan se zjutraj zbudim in grem z veseljem v službo. Delo s sodelavci je zabavno, hkrati pa sem del vzpostavljanja nečesa resnično zanimivega,« pravi Rosen.

Veseli ga tudi to, da lahko v Bolgariji pri delu v danskem podjetju uporablja svoje znanje o Danski in danski kulturi.

»Veliko mladih zapusti Bolgarijo in se nikoli več ne vrne. Verjamem, da lahko s svojo vrnitvijo stvari spremenim na bolje,« dodaja Rosen.

Ničesar ne obžaluje

Bolgarija
Alexander Stoykov je na Danskem preživel osem let, preden
se je vrnil nazaj v Božurište.

Njegova zgodba je precej podobna zgodbi sodelavca z oddelka za načrtovanje, Alexandra Stoykova.

Po tem, ko je osem let živel na Danskem in večino časa delal za podjetje Lego, se je Alexander Stoykov vrnil v Bolgarijo in zdaj dela v Božurištu.

»Rad imam Dansko, saj mi je v času, ko sem bival tam, dala veliko. Čeprav se je bilo težko navaditi na vreme in jezik, je bilo vredno, saj sem v tem času pridobil ogromno izkušenj. V danih razmerah sem se lani odločil, da je čas, da se vrnem domov, k svojim koreninam, in da uporabim vse pridobljeno znanje in spretnosti. Že na Danskem sem JYSK poznal kot podjetje s popolnim razmerjem med ceno, kakovostjo in storitvijo, in ni mi žal, da sem se vrnil v Bolgarijo ter začel delati pri podjetju JYSK,« pojasnjuje Alexander.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Po svetu: JYSK se je odločil za FSC, vrtni dogodek v Španiji in nov sadovnjak na Hrvaškem

19/04/2024 - Občasno pripravimo povzetek nedavnih dogodkov in dejavnosti, ki jih organizirajo v nekaterih državah skupine JYSK. Tukaj si lahko preberete najnovejše novice.

JYSK Green week

Vsi zaposleni v JYSK-u so sodelovali v aktivnostih za bolj zeleno Slovenijo

18/04/2024 - Zaposleni v JYSK-u so prejšnji teden praznovali JYSK Green week z namenom ozaveščanja o ekologiji in praksah, ki lahko prispevajo k varovanju planeta.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Danski veleposlanik si je ogledal JYSK-ovo trgovino in pisarno v Ljubljani

03/04/2024 - Erik Vilstrup Lorenzen, veleposlanik Kraljevine Danske na Madžarskem, je v okviru obiska Slovenije obiskal JYSK-ovo pisarno, ki se nahaja v sklopu trgovine v BTC centru v Ljubljani.

Dodaj komentar

Ne pozabite na prijaznost :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office