Skip to main content

»Veliko mi pomeni, da podjetje JYSK prevzema odgovornost«

Datum: 10/09/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Product Quality & Safety , Sustainability , People

Ninna s strastjo govori o CSR, in kot nova specialistka za skladnost (Compliance Specialist) v podjetju JYSK je ključna pri delu z odgovornim upravljanjem dobavne verige.

Spomladi leta 2018 je Ninna Bilstrup Rask prvič vstopila v glavno pisarno. Z novo pridobljeno izobrazbo kot poslovna odvetnica in pripravljena na novo poglavje kot specialistka za skladnost (Compliance Specialist) v oddelku za nabavo v podjetju JYSK.

Ninna
Ninna Bilstrup Rask, strokovnjakinja za skladnost (Compliance Specialist)

»Sem pozitivno presenečena nad globino dela CSR v podjetju JYSK. To, kar govorimo, uresničimo. Med drugim nam članstvo v Amfori BSCI pomaga zagotoviti, da se naš kodeks ravnanja prenese v dejanja«, pravi Ninna. 

Amfori Business Social Compliance Initiative (Amfori BSCI) je sistem upravljanja dobavne verige za zagotavljanje odgovornosti v dobavni verigi. Vsi člani BSCI se strinjajo s skupnim kodeksom ravnanja, ki med drugim prepoveduje otroško delo, prisilno delo, diskriminacijo in korupcijo ter postavlja zahteve glede varnosti in primernih delovnih ur.

Očarana nad BSCI

Prek službe v podjetju JYSK je Ninna pridobila globoko znanje o Amfori BSCI. Ninna je zaradi več razlogov očarana nad sistemom:

»Ko se vsi člani BSCI pridružijo istemu kodeksu ravnanja, BSCI pomaga pri usklajevanju zahtev za proizvajalce. To je pomembno, ker to predstavlja izziv, če proizvajalci izpolnjujejo različne zahteve posameznih podjetij. V tem primeru se čas porablja za birokracijo in ne za dejansko ustvarjanje sprememb«, pravi Ninna.

O Amfori BSCI

  • Amfori BSCI ima po vsem svetu več kot 2000 članov in več kot 50.000 registriranih proizvajalcev.
  • Proizvajalce ocenjuje tretja stranka in pridobijo oceno, ki izraža njihovo uspešnost v zvezi s kodeksom ravnanja.

Še en vidik, ki je Ninni všeč pri BSCI, je osredotočanje na neprekinjen razvoj in izobraževanje.

»Nenehne izboljšave so jedro BSCI – in ne nerealna ideja, da bi se cilj lahko dosegel že prvi dan. Kot podjetje omogočamo spremembe«, pravi Ninna.

Zavedanje o odgovornosti

To, da se podjetje JYSK zaveda svoje odgovornosti, je Ninni pomembno.

»Če je podjetje veliko kot podjetje JYSK, to pomeni, da vplivate na veliko ljudi. Veliko mi pomeni, da prevzemamo odgovornost, povezano s tem. Odlično je, da se lahko dobro počutim glede moje službe«, pravi.

BSCI CoC
Vsi člani Amfori BSCI se pridružijo skupnemu kodeksu ravnanja, ki je sestavljen iz 11 načel za odgovorno upravljanje dobavne verige.

 

Latest news

JYSK Green week

Vsi zaposleni v JYSK-u so sodelovali v aktivnostih za bolj zeleno Slovenijo

18/04/2024 - Zaposleni v JYSK-u so prejšnji teden praznovali JYSK Green week z namenom ozaveščanja o ekologiji in praksah, ki lahko prispevajo k varovanju planeta.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Danski veleposlanik si je ogledal JYSK-ovo trgovino in pisarno v Ljubljani

03/04/2024 - Erik Vilstrup Lorenzen, veleposlanik Kraljevine Danske na Madžarskem, je v okviru obiska Slovenije obiskal JYSK-ovo pisarno, ki se nahaja v sklopu trgovine v BTC centru v Ljubljani.

Germany

JYSK praznuje dva rojstna dneva v enem letu

02/04/2024 - Letos podjetje JYSK posluje že 45 let, hkrati pa JYSK Nemčija praznuje 40. obletnico delovanja.

Dodaj komentar

Ne pozabite na prijaznost :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office