Skip to main content

Rekordna prodaja na črni petek že šest let zapored

Datum: 07/12/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: E-Business , People , Sales Growth

Priprave na letošnjo akcijo za črni petek so bile uspešne, saj je JYSK v največjih nakupovalnih dneh v letu znova presegel rekorde prodaje.

Niels Veien
Niels Veien, izvršni podpredsednik (Executive Vice President) za področje zadovoljstva kupcev, digitalno področje in marketing.

Rezultati letošnje akcije za črni petek v Združenem kraljestvu kažejo, da se je v primerjavi z lanskim letom promet povečal za več kot 25%. V trgovinah in na spletu so bili rezultati impresivni, saj je med vikendom črnega petka več kot 1.870.000 kupcev kupilo vsaj en izdelek JYSK.

»To je odličen rezultat, na katerega smo lahko resnično ponosni. V vseh državah smo dobro delali in prav vsi smo prispevali k temu neverjetnemu rezultatu«, pravi Niels Veien, izvršni podpredsednik (Executive Vice President) za področje zadovoljstva kupcev, digitalno področje in marketing.

Od leta 2013, ko je JYSK prvič predstavil akcijo za črni petek, je dogodek vsako leto večji.

Kampanja ustvarja 30-50% vsega prometa v novembru, odvisno od države, od leta 2014 do leta 2018 pa se je število kupcev, ki kupujejo izdelke v JYSK-u na črni petek, podvojilo.

Grafike

Priljubljenost storitve »klikni in prevzemi«

Vse več kupcev uporablja storitev »klikni in prevzemi«, saj rezultati kažejo, da je bilo tovrstnih naročil skupaj več kot 80.000, kar je 40% več kot lani.

Še posebej v nedeljo zvečer jih je bilo veliko, ki so želeli še pred koncem tedna pravočasno naročiti svoje izdelke iz odlične ponudbe.  »Črni petek smo podaljšali do konca tedna, ker želimo vsem kupcem zagotoviti odlične ponudbe in preprosto nakupovanje. Naša storitev »klikni in prevzemi« omogoča kupcem, da izberejo svoje izdelke na spletu in jih prevzamejo v svoji lokalni trgovini, ko jim ustreza«, še pove Niels Veien.

Črni petek v JRO
Mădălina Filimon (tretja z leve) skupaj s svojo ekipo v trgovini v centru Pallady, Romunija.

Motivacija v trgovinah

Prepričljive prodajne številke so rezultat temeljitih priprav na letošnjo kampanjo za črni petek tako na sedežu kot v distribucijskih centrih in v vseh trgovinah JYSK.

V trgovini JYSK v Romuniji je tekmovalnost med zaposlenimi delovala kot motivacijski dejavnik, da bi v času med vikendom črnega petka prodali še malce več. Mădălina Filimon je vodja trgovine (Store Manager) JYSK v centru Pallady v predmestju prestolnice Bukarešte v Romuniji in je zelo zadovoljna z rezultati.

»Imeli smo visoka pričakovanja za ta vikend. Neprestano smo preverjali številke in prilagajali naše cilje višje in višje. Sodelavcem, ki so prodali največ božičnih izdelkov, ki so poskrbeli za največjo prodajo ali prodali največ dodatnih izdelkov, smo podelili nagrade. Bilo je zabavno in spodbudno za vse - in na koncu smo dosegli zastavljene cilje«, pravi Mădălina.

Črni petek v JFI
Jarna Murtomäki, vodja trgovine (Store Manager) JYSK v kraju Porttipuisto Vantaa, Finska.

Tudi v trgovini JYSK v kraju Porttipuisto Vantaa na Finskem, v kateri je vodja trgovine (Store Manager) Jarna Murtomäki, se je čutila dodatna energija med zaposlenimi, ki so jih razvajali s pico in sladkarijami.

»Vzdušje v trgovini je bilo odlično cel vikend. Osredotočili smo se na prodajo in storitve za kupce. Spremljali smo prodajne številke in jih vsako uro sporočali prodajni ekipi«, pravi Jarna.

Za JYSK dela že več kot 11 let, vendar je bila veselo presenečena nad zanimanjem kupcev za letošnjo akcije za črni petek.

»Še nikoli nisem bila priča tako uspešnemu začetku akcije za črni petek kot letos. Kampanja se je na Finskem začela v četrtek in že zjutraj je prišlo v trgovino mnogo kupcev, ki so si prišli ogledat ponudbo črnega petka, ki so jo videli v reklamnem letaku«, še pove Jarna. 

Črni petek v službah za pomoč kupcem

  • V službi za pomoč kupcem JYSK so v tem vikendu odgovorili na klice več kot 26.000 kupcev. Na veliko večino so odgovorili v 90 sekundah.
  • Služba za pomoč kupcem lahko kupcem pomaga pri nakupu in med akcijo za črni petek so opravili več kot 3000 naročil kupcev.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Po svetu: JYSK se je odločil za FSC, vrtni dogodek v Španiji in nov sadovnjak na Hrvaškem

19/04/2024 - Občasno pripravimo povzetek nedavnih dogodkov in dejavnosti, ki jih organizirajo v nekaterih državah skupine JYSK. Tukaj si lahko preberete najnovejše novice.

JYSK Green week

Vsi zaposleni v JYSK-u so sodelovali v aktivnostih za bolj zeleno Slovenijo

18/04/2024 - Zaposleni v JYSK-u so prejšnji teden praznovali JYSK Green week z namenom ozaveščanja o ekologiji in praksah, ki lahko prispevajo k varovanju planeta.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Danski veleposlanik si je ogledal JYSK-ovo trgovino in pisarno v Ljubljani

03/04/2024 - Erik Vilstrup Lorenzen, veleposlanik Kraljevine Danske na Madžarskem, je v okviru obiska Slovenije obiskal JYSK-ovo pisarno, ki se nahaja v sklopu trgovine v BTC centru v Ljubljani.

Dodaj komentar

Ne pozabite na prijaznost :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office