Skip to main content
fff

Od življenja svetovalca do stalne sanjske službe pri podjetju JYSK

Datum: 07/11/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategorija: Careers & HR , People

Romunija
Michaelis dela kot vodja oddelka in odgovorni za sistem BI SAP BW pri podjetju JYSK.

Michael Sørensen je vodja sistema za poslovno inteligenco (Business Intelligence) pri podjetju JYSK. Pred tem je delal kot svetovalec in bil samozaposlen, vendar danes meni, da biti redno zaposlen pri podjetju prinaša številne prednosti.

»Pogrešal sem lastništvo. Lastništvo, kjer bi lahko pustil svoj pečat na svojih lastnih projektih. To sem dobil pri podjetju JYSK. In še veliko več.«

Te besede je izrekel Michael Sørensen, ki dela kot vodja oddelka in odgovorni za sistem BI SAP BW pri podjetju JYSK.

Pred tem je delal kot svetovalec in bil samozaposlen, preden se je pridružil podjetju JYSK kot redno zaposleni. Danes se lahko ozre nazaj na pot, kjer so ga zlasti sanje o lastništvu pripeljale do tega, da se je prijavil za delovno mesto pri podjetju JYSK.

Občutek ponosa

V letih po tem, ko je Michael končal svoje diplomsko delo o skladiščenju podatkov in je pridobil naziv cand.merc.dat (diploma na področju poslovne administracije in računalništva) na poslovni šoli Copenhagen Business School, je delal kot svetovalec v različnih svetovalnicah, preden se je leta 2001 samozaposlil.

»V svojih prvih letih dela kot svetovalec, ko sem delal za več zanimivih podjetij, sem pridobil številne izkušnje. Sčasoma mi je postalo jasno, da mi v vsakdanjem življenju nekaj manjka. Pogrešal sem možnost dela na lastnih projektih in tega, da bi bil koristen za podjetje,« pravi Michael.

Zaradi tega se je leta 2007 prijavil na delovno mesto pri podjetju JYSK. Razen kratkega časa, ki ga je preživel pri podjetjih KMD in Itelligence, je od takrat zaposlen pri podjetju JYSK. Pri podjetju JYSK je dobil lastništvo, ki ga je prejšnja leta pogrešal.

KARIERA Michaela Sørensena

Delo:

  • 2016- : JYSK
  • 2014-2016: Itelligence Nordic
  • 2009-2014: KMD
  • 2007-2009: JYSK
  • 2003-2006: WM-data
  • 2001-2007: AppsVision Aps (lastnik)
  • 1998-2000: Consit Gruppen
  • 1996-1998: Deloitte Consulting
  • 1994-1996: VUE-centret

Izobrazba:

  • 1991-1999: Copenhagen Business School

»Menim, da je pomembno, da imam možnost videti rezultate svojega dela. To je nekaj, kar kot svetovalec običajno ne dobiš. Pri podjetju JYSK lahko vidim, kako se moje delo vsak dan uporablja in je koristno za podjetje. To me resnično navdaja s ponosom. Ta ponos vsak dan s sabo prinesem na delovno mesto,« pravi Michael.

Velike naložbe v IT

V zadnjih letih je Michael doživel, da se je podjetje JYSK razvilo v podjetje, kjer je oddelek za IT dobil pomembnejšo vlogo kot prej.

»Danes je podjetje JYSK povsem drugačno, kot je bilo leta 2007. Takrat je IT bil nujno zlo za prodajanje izdelkov. Danes je to pomemben del vsakdanjega življenja pri podjetju JYSK. Pomaga pri napovedovanju prihodnosti, ponujanju boljših izkušenj za stranke in zagotavljanju osnove za dobro poslovanje,« pravi Michael.

Velik poudarek, ki ga v podjetju JYSK dajejo oddelku IT, je poskrbel tudi za velike naložbe v najnovejše sisteme za IT.

»Trenutno smo pri podjetju JYSK ravno začeli delo z našo novo platformo Unified Commerce, ki predstavlja najnovejšo tehnologijo. Podjetje JYSK v platformo vlaga velike zneske, kar samo poudarja današnjo središčno vlogo IT v celotnem podjetju. Zaradi tega je moje delo bolj razburljivo in polno izzivov,« pravi Michael.

Romunija
Michael meni, da je pomembno, da vidi, kako je njegovo delo koristno za podjetje JYSK.

Osredotočenost na ravnovesje med delom in prostim časom

Michael uživa vsako jutro, ko vstopi skozi vhod na sedežu podjetja JYSK v Brabrandu na Danskem, in sodelavcem reče »Dobro jutro«. Ti sodelavci so pomemben del kulture celotnega podjetja, ki jo je Michael v preteklosti pogrešal.

»V podjetju JYSK obstaja pripravljenost pomagati drug drugemu pri našemu delu, da bi zagotovili najboljši delovni okvir za podjetje JYSK. To je ključnega pomena pri delu v velikem podjetju, kjer vsi skupaj stremimo k skupnemu cilju. Kot svetovalec je tvoje delo pogosto bolj anonimno, ker v podjetju preživiš le malo časa, ko opraviš nalogo in znova zapustiš podjetje,« pravi Michael.

Michael čuti tudi, da je v podjetju JYSK večji poudarek na ravnovesju med delom in prostim časom, kot je to bilo na delovnem mestu svetovalca.

»Prepričani ste lahko, da v podjetju JYSK nihče ne zahteva od vas, da delate 50 ur na teden. To vam pomaga, da si zagotovite nekaj prostega časa, ki si ga kot svetovalec verjetno ne bi mogli. Kot svetovalec so od tebe pričakovali, da si vedno na voljo za stranke,« pravi Michael.

Danes je Michael prepričan, da je našel svoje mesto v podjetju JYSK.

Latest news

Aleš Kisý

Moje šeste paraolimpijske igre

27/03/2024 - Do začetka paraolimpijskih iger v Parizu je še 5 mesecev, zato se češki prejemnik paraolimpijske medalje Aleš Kisý pripravlja na svoje šeste paraolimpijske igre.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija vlaga v razvoj svojih zaposlenih

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. februarja na sedežu podjetja v Milanu začel izvajati prvi program usposabljanja pripravnikov za področnega vodjo (District Manager Trainee - DMT).

Two sustainability initiatives from JYSK

Prihranek podjetja JYSK pri aluminiju in porabi prostora v zabojnikih

08/03/2024 - Novi načini proizvodnje in pakiranja zmanjšujejo uporabo aluminija in potreben tovorni prostor.

Dodaj komentar

Ne pozabite na prijaznost :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office