Skip to main content

Tillbaka i Bulgarien för att göra skillnad

Datum: 18/12/2018

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategori: Careers & HR , People

jkn
Rosen Uzunov arbetar som IT-specialist på distributionscentret i Bozhurishte.


Rosen Uzunov och Alexander Stoykov har det gemensamt att de båda har bott i Danmark, och som bulgarer med danska erfarenheter spelar de en viktig roll i byggandet av distributionscentret i Bozhurishte.

När Rosen Uzunov arbetade sin första dag som JYSK-medarbetare i april 2018 var distributionscentret i Bozhurishte mer eller mindre bara en byggplats.

jhg
Rosen Uzunov har många olika uppgifter i Bozhurishte, där han är inblandad i allt från nätverk till hardware.

Sedan dess har en hel del hänt, och i sitt jobb som IT-specialist har Rosen spelat en nyckelroll i byggandet av IT-infrastrukturen i det helt nya distributionscentret.

– Jag tror att jag har varit inblandad i nästan allt, från våra övervakningssystem och nätverk till hardware. Utöver det har jag även hållit ett öga på hela ledningsnätet i Bozhurishte så att jag kan det om det skulle behövas, berättar Rosen.

Innan han flyttade tillbaka till Bulgarien bodde han i tre år i Danmark där han studerade ICT Engineering (Information & Communication Technologies) på VIA University College i Horsens. I dag är han väldigt glad över att få användning för sina kunskaper om Danmark och dansk kultur i sitt jobb i Bozhurishte.

JYSK eller IBM

När han flyttade tillbaka till Bulgarien hade han jobberbjudanden från både JYSK och IBM, och han har aldrig ångrat att han valde just JYSK som arbetsplats.

– Jag är verkligen glad över att jobba här hos JYSK, och jag vaknar varje morgon och ser fram emot att gå till jobbet. Jag har kul med mina kollegor och känner att jag är med och bygger upp något väldigt spännande här i Bozhurishte, säger Rosen.

Han är också glad över att han genom att arbeta på ett danskt företag kan få använda sig av sina kunskaper om Danmark och dansk kultur i Bulgarien.

– Många unga lämnar Bulgarien och kommer aldrig tillbaka. Jag tror att jag genom att just komma tillbaka kan göra skillnad här, säger Rosen.

Älskar Danmark

Bulgarien
Alexander Stoykov bodde i åtta år i Danmark innan han flyttade tillbaka till Bulgarien.

Alexander Stoykov har precis som Rosen Uzunov bott i Danmark i flera år.

Efter åtta år i Danmark, av vilka han ägnade de flesta åt att arbeta på Lego, är Alexander Stoykov nu tillbaka i Bulgarien för att göra skillnad för JYSK i Bozhurishte.

– Jag älskar Danmark på grund av allt jag det gav mig under tiden där. Även om det var svårt att vänja sig vid vädret och språket var det helt klart värt det för upplevelsen och erfarenheterna jag fick. På grund av olika omständigheter bestämde jag mig förra året för att det var dags att återvända till mina rötter och använda mig av den kunskap och de färdigheter jag hade samlat på mig under min tid i Danmark. Under mina år där lärde jag känna JYSK som ett företag med perfekt balans mellan pris, kvalitet och service, och jag har aldrig ångrat att jag flyttade tillbaka till Bulgarien för att jobba här, säger Alexander.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Jorden runt: JYSK väljer FSC, trädgårdsevent i Spanien och en ny fruktträdgård i Kroatien

19/04/2024 - Då och då samlar vi de senaste händelserna och aktiviteterna från några av JYSK-länderna. Kolla in det senaste här.

Germany

JYSK firar två födelsedagar på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK funnits i 45 år och samtidigt firar JYSK Tyskland 40-årsjubileum.

Aleš Kisý

Tjecken Aleš Kisý gör sig redo för sitt sjätte Paralympics

27/03/2024 - Med 5 månader kvar till starten av de paralympiska spelen i Paris förbereder sig Aleš Kisý, en tjeckisk paralympisk medaljör, för sitt sjätte paralympiska spel.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office