Skip to main content

Resårbotten får en tryggare resa med nytt emballage

Datum: 06/06/2018

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategori: Logistics , Product Assortment

Facebook-inlägg
Johan Lahtis Facebook-inlägg om det nya emballaget.

Bättre emballage ska se till att resårbotten anländer felfri hem till kunden.

En dag på jobbet upptäckte Johan Lahti något annorlunda med en resårbotten.

Johan är Store Manager i Sala, och har jobbat på JYSK i över 20 år. Det han upptäckte var att resårbotten på lagret var betydligt bättre inslagen i skyddsemballage än tidigare. Nu satt det papp hela vägen runt madrassen som sedan lindats in i kraftigare plast.

Johan tog en bild på resårbotten i det nya emballaget och delade den med kollegorna på Facebook. – Stort tack till den som beslöt att förbättra emballaget för madrasserna! skrev Johan. 55 klickade på ”Gilla”.

Bättre skydd för madrassen

GOJYSK.com ringde upp Johan för att få höra lite mer om vad han tycker om det nya emballaget för resårbottnarna.

– Det skyddar resårbottnarna mycket bättre än tidigare. Förr fanns det alltid risk att plasten gick sönder eller blev smutsig när vi flyttade runt resårbottnarna på lagret eftersom man alltid kan stöta emot något. Det kommer inte att hända mer, förklarar Johan.

New box mattress packaging

Även för kundernas del ser Johan klara fördelar med den bättre paketeringen.

– Det händer ofta att skador uppstår när kunderna ska transportera hem sin vara från JYSK. Med det nya emballaget gör vi det lättare för kunden att få hem sin resårbotten på ett säkert sätt. Vi kommer att få mycket färre reklamationer på grund av att transportskadorna blir färre, säger Johan.

– Ingen vill ha en smutsig resårbotten

Förbättrat emballage

  • I första vändan är det nya emballaget för resårbottnar på väg ut i Danmark, Sverige, Norge och Finland.
  • På sikt kommer konceptet att spridas till alla JYSK Nordic-länder.
  • Förbättrat emballage är också på gång för flera varor.

Det är JYSKs centrala inköpsavdelning vid huvudkontoret i Danmark som i samarbete med vår leverantör Hilding Anders har tagit fram det kraftigare emballaget.

– Vi började med resårbottnarna eftersom det är med dem vi har haft de största utmaningarna. Det var inte direkt så att madrasserna gick sönder, men ingen kund vill ta med sig en smutsig resårbotten hem om det finns en likadan i butiken som är ren och snygg, förklarar Jakob Leth som är Category Manager för madrasser.

I första vändan är det nya emballaget för resårbottnar på väg ut i Danmark, Sverige, Norge och Finland. Men konceptet ska spridas till alla JYSK Nordic-länder.

Kollegorna på inköps- och kvalitetsavdelningarna samarbetar dessutom med JYSKs leverantörer för att förbättra emballaget för flera varor.

Latest news

Aleš Kisý

Tjecken Aleš Kisý gör sig redo för sitt sjätte Paralympics

27/03/2024 - Med 5 månader kvar till starten av de paralympiska spelen i Paris förbereder sig Aleš Kisý, en tjeckisk paralympisk medaljör, för sitt sjätte paralympiska spel.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italien satsar på medarbetarutveckling

19/03/2024 - Den 26 februari lanserade JYSK Italien det första District Manager Trainee-programmet (DMT) på huvudkontoret i Milano.

FSC Week 2024

JYSK väljer ansvarsfullt skogsbruk

18/03/2024 - JYSK deltar återigen i firandet av skogarna under FSC®-veckan 2024.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office