Skip to main content

Nya redskap ger bättre och mer effektiv rengöring

Datum: 07/01/2019

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategori: Attractive Stores , People

När man måste lägga mer tid på rengöring får man mindre tid över för kunderna. Så ser verkligheten ut för de JYSK-butiker som har fått trägolv.

golvmopp

Allt fler JYSK-butiker byter ut mattan mot trägolv – antingen i samband med att butiken görs om inför butikskoncept 3.0 eller som en uppgradering av det befintliga koncept 2.0. I dag har cirka 280 butiker fått trägolv, och många fler är på gång. Dessutom har de flesta citybutiker trägolv.

Det nya koncept 3.0 har med sitt ljusa, skandinaviska uttryck blivit uppskattat av såväl kunder som medarbetare, och kommer med tiden att införas i alla butiker. Det nya konceptet ställer nya krav på rengöringen och därför krävs andra typer av redskap.

– Det nya, snygga butikskonceptet gör butiken mycket presentabel, och det sätter en annan standard – även på rengöringen, säger Mads Skovmand, som är Store Manager Trainee i Viby i Danmark.

Viby-butiken var en av de första butiker där butikskonceptet 3.0 infördes under sommaren 2018. Sedan dess har teamet testat nya rengöringsredskap: en torrmopp, en golvrengöringsmaskin och en dammsugare.

Effektivt och snyggt resultat

De nya redskapen uppskattas av medarbetarna i Viby.

– Moppens huvud passar gångbredden, vilket gör att det går snabbt och effektivt. Moppen samlar upp damm och smuts utan att man behöver använda vatten, säger Mads medan han visar hur man snabbt tar sig runt i butiken.

Golvrengöringsmaskin
Mads med den nya golvrengöringsmaskinen.

Dammsugaren är Mads favorit: – Den nya dammsugaren är mycket bättre än den vi hade förut. Den är mycket lättare att köra och svänghjulen gör det lätt att få den med sig runt i butiken. Sladdupprullningsfunktionen är bättre, och dammsugaren låter mindre, vilket är en stor fördel om det är kunder i butiken, säger han.   

Att tvätta golvet tar lite längre tid, men det behöver bara göras ungefär en gång i veckan.

– Vi har fått en ny maskin för golvtvätt. När man har lärt sig de många funktionerna är den enkel att använda och resultatet blir väldigt snyggt.

Mer tid över för kunderna

Även om det tar tid att tvätta golvet ägnar butiken totalt mindre tid åt rengöring jämfört med innan de gick över till koncept 3.0.

– När vi sparar tid på rengöring får vi mer tid över för kunderna, som ju är det viktigaste. Samtidigt tycker jag att resultatet blir bättre – butiken blir verkligen fin, säger Mads.

Latest news

Aleš Kisý

Tjecken Aleš Kisý gör sig redo för sitt sjätte Paralympics

27/03/2024 - Med 5 månader kvar till starten av de paralympiska spelen i Paris förbereder sig Aleš Kisý, en tjeckisk paralympisk medaljör, för sitt sjätte paralympiska spel.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italien satsar på medarbetarutveckling

19/03/2024 - Den 26 februari lanserade JYSK Italien det första District Manager Trainee-programmet (DMT) på huvudkontoret i Milano.

FSC Week 2024

JYSK väljer ansvarsfullt skogsbruk

18/03/2024 - JYSK deltar återigen i firandet av skogarna under FSC®-veckan 2024.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office