Skip to main content
Nordic Mood August 2017

Nordic Mood säljer många fler varor

Datum: 01/02/2018

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategori: Attractive Stores , Product Assortment , Sales Growth

Nordic Mood, som i februari införs i 19 JYSK-länder, innebär avsevärt ökad försäljning av de utställda varorna.

Särskild exponering av Nordic Mood-kollektionen på JYSK Holbæk i Danmark.
Särskild exponering av Nordic Mood-kollektionen i JYSK Holbæk i Danmark – inklusive bänken VANDSTED.


Att arrangera utvalda varor tillsammans på ett inspirerande sätt i butiken har visat sig vara ett vinnande koncept.

Nya siffror från Business Controlling visar att försäljningen av en enskild vara faktiskt kan mer än fyrdubblas när varan är en del av ett ordnat arrangemang jämfört med om den bara står på sin vanliga plats i butiken.

– Nu när Nordic Mood har använts i nio olika länder under ett års tid talar siffrorna sitt tydliga språk – den särskilda exponeringen leder till ökad försäljning av de utvalda varorna. Den extra arbetsinsats det innebär att arrangera möblerna och se till att de står kvar på det sättet betalar sig alltså i slutändan, säger Peter Andsager, Executive Vice President Purchasing.

Vad är Nordic Mood?

  • En kollektion med varor som ställs ut på en synlig plats i butiken och som uppdateras med nya varor varje kvartal.
  • Sedan 2017 har Nordic Mood använts i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Tjeckien, Ungern, Rumänien och Bulgarien.
  • I februari 2018 införs kollektionen även i Slovakien, Nederländerna, Belgien, Slovenien, Storbritannien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Serbien, Ukraina och Grekland.

VANDSTED blev en bästsäljare

Under perioden 29 augusti till 9 oktober 2017 blev bänken VANDSTED en central vara i Nordic Mood-kollektionen. Mätt i antal såldes 4,4 gånger så många bänkar i butiker där man använde Nordic Mood jämfört med butiker utan kollektionen.

Jämför man med övriga varor i bänkkategorin såldes under denna period i Danmark i snitt 27 VANDSTED-bänkar, jämfört med sex bänkar från det övriga sortimentet.

Försäljningen av de övriga varorna i kollektionen ökade också markant i de butiker där Nordic Mood ställdes ut som en samlad kollektion.

Nordic Mood införs i resten av världen

Nordic Mood augusti 2017

I februari införs Nordic Mood även i de övriga JYSK-länderna. Rikke Blæsild, Range & Design Manager, står för urvalet av varor.

– Det är fantastiskt att se att Nordic Mood verkligen har lyft försäljningen i de nio länder vi hittills har arbetat med. Nu är jag naturligtvis spänd på att se hur det ska gå med den nya, globala kollektionen. Jag har satt ihop stilrena och skandinaviska varor som förhoppningsvis kommer att sälja bra i alla JYSK-länder, säger hon.

Den 13 februari i år blir Nordic Mood tillgängligt i 19 olika länder.

Latest news

Aleš Kisý

Tjecken Aleš Kisý gör sig redo för sitt sjätte Paralympics

27/03/2024 - Med 5 månader kvar till starten av de paralympiska spelen i Paris förbereder sig Aleš Kisý, en tjeckisk paralympisk medaljör, för sitt sjätte paralympiska spel.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italien satsar på medarbetarutveckling

19/03/2024 - Den 26 februari lanserade JYSK Italien det första District Manager Trainee-programmet (DMT) på huvudkontoret i Milano.

FSC Week 2024

JYSK väljer ansvarsfullt skogsbruk

18/03/2024 - JYSK deltar återigen i firandet av skogarna under FSC®-veckan 2024.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office