Skip to main content
Worldmap

Lars Larsen vill fördubbla JYSK

Datum: 14/09/2017

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategori: Expansion , Strategy

JYSK har nyss nått 2.500 butiker, men ägaren och grundaren Lars Larsens dröm är att fördubbla antalet över hela världen.

Lars Larsen
Lars Larsen har stora ambitioner för JYSKs framtid.


På sikt är drömmen att fördubbla antalet butiker från 2.500 till totalt 5.000 över hela världen. Redan inom de kommande fem åren är målet att öppna minst 700 nya butiker.

Det här berättar JYSKs ägare och grundare, Lars Larsen, tillsammans med CEO för JYSK Nordic, Jan Bøgh, i en stor intervju med den danska affärsmediesajten Finans.

– Man ska inte försöka stoppa ett tåg som rusar fram i full fart. I stället bör man se till att det tuffar på i samma takt. Det är otroligt kul att bygga ut verksamheten. När ett tåg väl har saktat in tar det ju lång tid för det att få upp farten igen. Därför håller vi ångan uppe. Dessutom har vi råd att prova nya saker, säger Lars Larsen till Finans.

JYSK i världen

  • 2017 nådde JYSK 2.500 butiker.
  • Våra butiker har över 21.000 medarbetare.
  • Du kan handla hos JYSK i 48 olika länder.

JYSK ska finnas i hela världen

Förutom på Irland och i småstaterna Luxemburg och Lichtenstein driver JYSK i dag butiker i hela Europa. Nu är målet att JYSK ska växa runtom i hela världen.

– Nu när vi finns i hela Europa vill jag definitivt att vi ska sprida ut vidare runt hela klotet. Min dröm är att JYSK ska finnas i hela världen, säger Lars Larsen till Finans.

Enligt Jan Bøgh håller JYSK Nordic just nu på att undersöka möjligheterna för etablering i Israel och ytterligare expansion i Asien.

Dessutom håller JYSKs tyska företag, DÄNISCHES BETTENLAGER, på att ta sig in på den sydamerikanska marknaden, där Chile troligtvis blir det första landet man etablerar sig i.

Larsen blir kvar där han är

Om fördubblingen av JYSK kommer att ske med Lars Larsen som styrelseordförande vet han inte. Han har dock inga planer på att lämna rollen som synlig styrelseordförande för JYSK.

– Det kommer jag att göra först när jag känner att jag inte orkar mer. Jag drivs fortfarande av arbetslust, så det finns ingen anledning att söka sig någon annanstans. Jag blir kvar i många år till, så länge hälsan tillåter, säger Lars Larsen till Finans.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Jorden runt: JYSK väljer FSC, trädgårdsevent i Spanien och en ny fruktträdgård i Kroatien

19/04/2024 - Då och då samlar vi de senaste händelserna och aktiviteterna från några av JYSK-länderna. Kolla in det senaste här.

Germany

JYSK firar två födelsedagar på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK funnits i 45 år och samtidigt firar JYSK Tyskland 40-årsjubileum.

Aleš Kisý

Tjecken Aleš Kisý gör sig redo för sitt sjätte Paralympics

27/03/2024 - Med 5 månader kvar till starten av de paralympiska spelen i Paris förbereder sig Aleš Kisý, en tjeckisk paralympisk medaljör, för sitt sjätte paralympiska spel.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office