Skip to main content

Klädda för succé

Datum: 20/07/2018

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategori: People

Snart kan alla butiksmedarbetare inom JYSK välja att klä sig i pikétröja på jobbet, något som har varit ett önskemål under längre tid.

Medan solen har stekt över större delen av Europa har merparten av alla JYSK Nordics butiksmedarbetare kunnat glädja sig över möjligheten att byta ut skjortan mot en snygg pikétröja.

Och för de kollegor som ännu inte har fått chansen är det snart dags. Det lovar Jacob Marinus Jørgensen som är Category Manager Goods Not For Resale.

– Tyvärr har förseningar hos vår leverantör lett till att kollegor i vissa länder ännu inte har fått några pikétröjor. Det är förstås väldigt tråkigt, men jag är glad över att kunna meddela att de sista nu bör vara på väg, säger Jacob Marinus Jørgensen.

Och på de platser där pikétröjorna nu är en del av vardagsklädseln har mottagandet varit positivt.

Amanda och Gorm
Amanda och Gorm i butiken i Tilst klädda i de nya blå pikétröjorna.

En som är nöjd är Gorm Milthers, driftsansvarig i JYSK-butiken i Tilst i Danmark.

– Jag är jätteglad över den nya pikétröjan och har använt den varje dag sedan vi fick dem. Den är skön att bära men också praktisk eftersom den är lätt att hålla ren. När jag till exempel bär runt på saker på lagret blir tröjan inte särskilt smutsigt, vilket är bra när jag ska ut och möta kunder efteråt, säger Gorm.

Amanda Adelfred, elev i Tilst, är också mycket nöjd med de nya arbetskläderna.

– Jag växlar lite mellan skjorta och pikétröja, och gillar att vi får välja själva. Pikétröjan är skönare att röra sig i eftersom den är mjukare och andas bättre.

Samtidigt som man inför pikétröjorna ändrar JYSK även på skjortorna. Även det har varit ett önskemål hos medarbetarna under längre tid.

– Målet har varit att förbättra skjortorna på två sätt. Dels har passformen ändrats, vilket förhoppningsvis gör dem mer bekväma eftersom de sitter bättre, dels har bomullsmängden ökats. Syftet med det är att skjortorna ska vara skönare att bära. Särskilt när det är varmt, säger Jacob Marinus Jørgensen.

De nya skjortorna ersätter den tidigare modellen, och utbytet sker löpande.

Latest news

Aleš Kisý

Tjecken Aleš Kisý gör sig redo för sitt sjätte Paralympics

27/03/2024 - Med 5 månader kvar till starten av de paralympiska spelen i Paris förbereder sig Aleš Kisý, en tjeckisk paralympisk medaljör, för sitt sjätte paralympiska spel.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italien satsar på medarbetarutveckling

19/03/2024 - Den 26 februari lanserade JYSK Italien det första District Manager Trainee-programmet (DMT) på huvudkontoret i Milano.

FSC Week 2024

JYSK väljer ansvarsfullt skogsbruk

18/03/2024 - JYSK deltar återigen i firandet av skogarna under FSC®-veckan 2024.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office