Skip to main content
Lars Larsen

JYSK slår vinstrekord ännu en gång

Datum: 01/12/2017

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategori: Strategy

JYSK Annual Report 2016-17
Läs JYSKs årsrapport 2016/2017 här.

Med en omsättning på 3,36 miljarder euro och ett rörelseresultat (EBIT) på 444 miljoner euro fortsätter tillväxten för JYSK som nu har över 2.500 butiker jorden runt.

JYSK-koncernen stävar vidare med full fart och presenterar idag, fredagen den 1 december, resultatet för räkenskapsåret 2016/2017.

En omsättning på 3,36 miljarder euro och ett rörelseresultat (EBIT) på 444 miljoner euro är ännu ett rekordresultat för den skandinaviska butikskedjan som nu har över 2.500 butiker och fler än 22.000 medarbetare i 49 länder.

– Jag är mycket nöjd med resultatet och de fina insatserna från våra medarbetare. Det är de som framför allt ligger bakom detta rekordresultat, ännu en gång. Jag är också stolt över att vi har lyckats öka antalet kunder rejält. Enligt min åsikt bekräftar detta att fysiska butiker och god kundservice fortfarande behövs trots att näthandeln hos både JYSK och andra detaljhandlare ökar konstant, säger Lars Larsen, JYSKs grundare och ägare.

Investering i butiker

JYSK-koncernen kommer därför att fortsätta att öppna över 100 nya butiker varje år. Samtidigt kommer både JYSK Nordic och Dänisches Bettenlager att göra stora investeringar för att modernisera och optimera befintliga butiker.

JYSK Nordic har skapat ett helt nytt butikskoncept som hittills har introducerats i Danmark, Sverige och Polen, och ytterligare 25 butiker kommer att få den nya designen under innevarande räkenskapsår. Därutöver ska 300 butiker genomgå avsevärda moderniseringar.

– JYSK har ett kraftfullt butikskoncept som fungerar bra i de flesta länder. Trots detta är det mycket viktigt att vi löpande optimerar och förbättrar konceptet så att vi uppfyller kundernas förväntningar. Det handlar i hög grad om att våra butiker måste kunna inspirera våra kunder, säger Lars Larsen.

JYSKs världskarta 2017

Tillväxt överallt

Trots JYSKs framgångar understryker han att företaget ännu är långt från mållinjen när det gäller expansion.

– Jag är stolt över att JYSK nu har fler än 2.500 butiker i 49 länder, men det innebär inte att vi har nått mållinjen. JYSK måste fortsätta att växa och expandera. Nästa mål är att fördubbla antalet butiker till 5.000 globalt, förklarar Lars Larsen.

Årsresultat 2016/2017

  • Omsättning: 3,36 miljarder euro
  • Rörelseresultat: 444 miljoner euro

De senaste åren har tillväxten framför allt skett genom expansion i Central- och Östeuropa.

– Vi har växt mycket i länder som Rumänien, Bulgarien, Grekland och Belgien som också är några av de länder där JYSK etablerat sig senast. Men vi har också växt en hel del i Polen där JYSK har fler än 200 butiker, och vi är övertygade om att det finns utrymme för många fler, säger Lars Larsen.

Under det senaste räkenskapsåret avslöjades det att Chile blir ett av de länder där människor snart kommer att kunna handla i en JYSK-butik, då Dänisches Bettenlager utvidgar sin verksamhet till Sydamerika.

– Chile är en mycket intressant marknad där vi ser att skandinaviska produkter är populära. Dessutom är köpkraften god i landet, och jag tror verkligen att JYSK kommer att bli framgångsrikt i Chile, säger Lars Larsen.

Nästa land på kartan för JYSK Nordic är Irland, där de första JYSK-butikerna kommer att öppna under våren 2019.

 

Latest news

Emil Östlin is new Logistics Director at JYSK DCN

Emil är ny logistikchef för DCN

22/04/2024 - Efter 10 år som Operations Manager på JYSKs distributionscenter i Nässjö, DCN, har Emil Östlin tagit sig ann en ny roll. Sedan förste april är han ny Logistics Director för distributionscentret.

JYSKs orchard in Croatia is open

Jorden runt: JYSK väljer FSC, trädgårdsevent i Spanien och en ny fruktträdgård i Kroatien

19/04/2024 - Då och då samlar vi de senaste händelserna och aktiviteterna från några av JYSK-länderna. Kolla in det senaste här.

Germany

JYSK firar två födelsedagar på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK funnits i 45 år och samtidigt firar JYSK Tyskland 40-årsjubileum.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office