Skip to main content
Head Office, JYSK Nordic

JYSK når nya höjder med rekordresultat

Datum: 22/11/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategori: Strategy

Tillväxten fortsätter inom JYSK Group, som gör massiva investeringar i fler och bättre butiker, ett utökat distributionsnätverk och nya e-handelslösningar.

Med en omsättning på 26,636 miljarder kronor och ett EBIT-resultat på 3,530 miljarder kronor nådde JYSK Group nya höjder med ännu ett rekordår 2017/18. 

JYSK Annual Report
Läs JYSK Groups årsrapport och få inblick i viktiga milstolpar och några av de många aktiviteter och events som har ägt rum i JYSK-världen under räkenskapsåret 2017/18.

– Det är väldigt roligt att vi på JYSK ännu en gång har lyckats slå rekord. Det blir en bekräftelse för oss på att det är rätt strategi att investera i fysiska butiker, så att vi kommer nära kunderna i alla länder där JYSK har verksamhet i dag, säger Lars Larsen, grundare av och styrelseordförande för JYSK Group.

I slutet av räkenskapsåret, som avslutades den 31 augusti 2018, hade JYSK Group 2 668 butiker och sysselsatte 23 000 medarbetare i 50 olika länder.

Lars Larsen lyfter fram medarbetarna som avgörande för JYSK.

– Det är medarbetarna som varje dag träffar våra kunder, och utan deras fantastiska insatser skulle vi inte kunna glädja oss över ännu ett rekordresultat. Därför förtjänar de också ett stort tack för sina insatser, säger Lars Larsen.

JYSK i 50 länder

Under räkenskapsåret nådde JYSK Group en tydlig milstolpe i och med expansionen till land nummer 50 i raden. Det skedde när en lokal franchisepartner öppnade den första JYSK-butiken i Dubai, som är en del av Förenade Arabemiraten.

För att säkra att alla 50 länder har tillgång till varor har JYSK investerat i att utöka distributionscentret i Uldum i Danmark samt i ett helt nytt distributionscenter som förväntas kunna invigas i Bulgarien 2019.

Lars Larsen
Lars Larsen, grundare av och styrelseordförande för JYSK Group.

– Det krävs ett omfattande upplägg för att alla våra varor ska kunna nå så många butiker i så många olika länder, och uppgiften har inte blivit enklare nu när kunderna väntar sig att få sina varor på en gång. Därför betyder vårt nya distributionscenter i Sofia väldigt mycket, eftersom det gör det möjligt för oss att kunna leverera mycket snabbare till butiker och kunder i Balkanländerna och Grekland, säger Lars Larsen.

Tydlig 40-årsmarkering

Förberedelserna inför öppningen av de första butikerna på Irland pågår också för fullt. Irland är det enda större land i Europa där JYSK ännu inte har några butiker och det hela blir därför ett evenemang som Lars Larsen ser mycket fram emot att själv delta vid.

– I och med butikerna på Irland kan vi fästa den sista flaggan på Europakartan vad gäller större marknader. Vi har under det senaste året sett en positiv utveckling av omsättningen i Storbritannien och har stora förväntningar på den irländska marknaden. Kanske inte från dag ett, men med lite tålamod ska vi nog kunna bli framgångsrika även på Irland, säger Lars Larsen.

Öppnandet på Irland äger rum den 2 april, vilket även är det datum då Lars Larsen för 40 år sedan öppnade världens första JYSK-butik i Danmark (1979).

Latest news

Aleš Kisý

Tjecken Aleš Kisý gör sig redo för sitt sjätte Paralympics

27/03/2024 - Med 5 månader kvar till starten av de paralympiska spelen i Paris förbereder sig Aleš Kisý, en tjeckisk paralympisk medaljör, för sitt sjätte paralympiska spel.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italien satsar på medarbetarutveckling

19/03/2024 - Den 26 februari lanserade JYSK Italien det första District Manager Trainee-programmet (DMT) på huvudkontoret i Milano.

FSC Week 2024

JYSK väljer ansvarsfullt skogsbruk

18/03/2024 - JYSK deltar återigen i firandet av skogarna under FSC®-veckan 2024.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office