Skip to main content

JYSK lägger ökat fokus på onlineförsäljning

Datum: 29/05/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategori: Careers & HR , E-Business , People , Sales Growth , Seamless Cross Channel , Strategy , Technology

JYSK har under det senaste året genomgått en enorm utveckling inom e-business-området. Nu ska nya krafter säkra att JYSK håller tempot uppe.

Sarah Melgaard Johansen har jobbat inom JYSK i sex år, men på posten som E-commerce Sales Manager är hon helt ny. Och det är även hennes jobbeskrivning eftersom det rör sig om en nyinrättad funktion.

Hanne Bang Vorre, E-Business Director och Sarahs nya chef, berättar:

– Tidigare har ansvaret för att lyfta onlineförsäljningen varit fördelat på flera olika personer. Nu samlas det övergripande ansvaret och överblicken i en enda tjänst. JYSK har genomgått en fantastisk utveckling, och nu ska tillväxten upprätthållas så att vi är rustade inför framtiden.

Hanne Bang Vorre, E-Business Director (left), and Sarah Melgaard Johansen, E-commerce Sales Manager.
Hanne Bang Vorre, E-Business Director (vänster) och Sarah Melgaard Johansen, E-commerce Sales Manager.

 

Full fart framåt

E-handel är ett område som utvecklas i enormt snabb takt, och om JYSK måste hänga med både i konkurrenternas takt och i kundernas föränderliga konsumtionsmönster.

”Det är i samspelet mellan butiker och online som vi ska slå konkurrenterna på fingrarna. Därför ska vi hela tiden optimera samspelet, så att vi får det bästa av två världar” 
- Hanne Bang Vorre, E-Business Director

E-handel är samtidigt ett område där variationen är stor mellan olika länder, till exempel när det gäller betalning och transport.

– Ofta är det betalings- och transportmöjligheter som avgör om kunden väljer JYSK eller inte – och därför ska vi titta närmare på förväntningarna i de olika länderna och i högre grad målinrikta våra erbjudanden, säger Hanne.

Och just detta är ett av de viktigast fokusområdena för den nya E-commerce Sales Manager.

– En av de första insatsområdena i min nya tjänst handlar om att ta fram en strategi för transport och transportkampanjer för varje land, säger Sarah.

JYSK är en helhet

Även om nya E-commerce Sales Manager har fokus på optimering av onlineförsäljningen så ska arbetet även bidra till att öka trafiken till butikerna, exempelvis via Click & Collect och Order Online, Pick Up in Store (OOPUS). 

– Det är i samspelet mellan butiker och online som vi ska slå konkurrenterna på fingrarna. Därför ska vi hela tiden optimera samspelet, så att vi får det bästa av två världar”- säger Hanne.

Att se JYSK som en helhet är också grundläggande för det sätt som Sarah kommer att arbeta på.

Sarah
– Man måste vara på tårna för att kunna hänga med i utvecklingen. Det kommer hela tiden nya trender. Det är en spännande utmaning, säger Sarah.

Om vi stöter på utmaningar som har med onlineförsäljning att göra i något av våra länder så kan förklaringen ligga någon helt annanstans än i landets onlinebutik. Den fullständiga överblicken är en av de saker jag kommer att bidra till att stärka, säger Sarah.

Kunskapsdelning över landsgränserna

Samtidigt ska Sarah hålla blicken över landsgränserna och lägga extra stort fokus på de länder som klarar sig mycket bra online.

– Vi ska inte bara rikta blicken mot de länder som har det tufft. VI ska även bli bättre på att dela med oss av best practice för online över landsgränserna, säger Sarah.  

Dessutom vill Sarah på sin nya post bidra till att föra onlineförsäljningen närmare sin före detta avdelning, Sales & Expansion, så att man också här får till ett bättre samarbete.

– Det är en fördel att jag kan använda mig av min säljerfarenhet från min tidigare tjänst på Sales & Expansion, och att jag har ingående kunskaper om hur JYSK jobbar med försäljningssiffror, säger Sarah.

Latest news

Aleš Kisý

Tjecken Aleš Kisý gör sig redo för sitt sjätte Paralympics

27/03/2024 - Med 5 månader kvar till starten av de paralympiska spelen i Paris förbereder sig Aleš Kisý, en tjeckisk paralympisk medaljör, för sitt sjätte paralympiska spel.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italien satsar på medarbetarutveckling

19/03/2024 - Den 26 februari lanserade JYSK Italien det första District Manager Trainee-programmet (DMT) på huvudkontoret i Milano.

FSC Week 2024

JYSK väljer ansvarsfullt skogsbruk

18/03/2024 - JYSK deltar återigen i firandet av skogarna under FSC®-veckan 2024.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office