Skip to main content

Internationella karriärmöjligheter hos JYSK: Michał Jasłowski – Från Polen till Slovenien

Datum: 01/10/2016

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategori: Careers & HR , People

Michał Jasłowski inledde sin resa inom JYSK för tre år sedan då han anställdes som District Manager i Polen.

Han har stor erfarenhet från detaljhandeln eftersom han jobbat sig upp från säljare på den danska lågpriskedjan Netto till District Manager innan det blev dags att prova på något nytt hos JYSK.

 Nu har han i sin jakt på nya utmaningar flyttat till Slovenien för att arbeta som Retail Manager för West Balkan. 

Michael JaslowkiVilka är de största skillnaderna vid en flytt från Polen till Slovenien? 

– Den största skillnaden är kulturen och vanorna. Det finns många olikheter och likheter. Vi är inte så olika som kineser och amerikaner, men det är ändå ganska mycket som är annorlunda än i Polen. De har en del helt andra vanor här i Slovenien än vad vi har i Polen. De gillar till exempel att ta en kopp kaffe på ett café innan jobbet här vid West Balkan, och det var en överraskning för mig, så brukar man inte göra i Polen.

Vilka är de största utmaningarna med ditt nya jobb? 

– I mitt jobb är den största utmaningen kommunikation, men alla jag träffar är duktiga på engelska, så den kommer jag långt med. Jag har också upptäckt att många ord på polska och slovenska är ganska lika, och så får jag dessutom språkundervisning, så kommunikationen blir långsamt allt lättare. 

Vad tyckte din familj om att du skulle åka till ett nytt land för att jobba?

– Jag har en fru och två söner på 15 och 17 år. Innan jag sökte jobbet som Retail Manager i Slovenien hade vi pratat om att det var dags för mig att prova något nytt, så de har varit väldigt stöttande. Det är förstås inte så roligt att vara så långt ifrån varandra, men det ger oss också möjlighet att uppleva några av West Balkan-länderna tillsammans.

Vad krävs av en person för att flytta till ett annat land och jobba

– Det är en stor möjlighet till personlig utveckling och att lära känna andra kulturer. Ibland behöver man göra saker genom att kliva ut ur sin egen trygghetszon för att utvecklas. I början är det inte så trevligt, men efter en månad börjar pusselbitarna långsamt att falla på plats. 

Hur ser dina framtidsplaner ut? 

– Planen är att jobba i Slovenien som Retail Manager för alla butiker i West Balkan under ett år, precis som mitt kontrakt säger. Sedan ska jag tillbaka till Polen, och då får vi se vilka spännande saker framtiden har att erbjuda.

Vad har du för råd att ge andra JYSK-kollegor som drömmer om att jobba i ett nytt JYSK-land? 

– Man ska inte vänta med att försöka något nytt. Det är när man kliver ur sin trygghetszon till okänd mark som man verkligen har möjlighet att utvecklas.

På vilket sätt har du hittills utvecklats som mest genom att flytta till ett annat land och jobba? 

– Hittills är min största personliga framgång definitivt språket. Jag är tvungen att bara prata engelska, eller lära mig slovenska. Samtidigt träffar jag många hjälpsamma och intressanta människor som är väldigt kreativa och inspirerande. Trots att jag fortfarande arbetar inom samma organisation känner jag att jag också får uppleva de olika kulturer som faktiskt skiljer sig åt i JYSKorganisationens alla länder.

Latest news

Emil Östlin is new Logistics Director at JYSK DCN

Emil är ny logistikchef för DCN

22/04/2024 - Efter 10 år som Operations Manager på JYSKs distributionscenter i Nässjö, DCN, har Emil Östlin tagit sig ann en ny roll. Sedan förste april är han ny Logistics Director för distributionscentret.

JYSKs orchard in Croatia is open

Jorden runt: JYSK väljer FSC, trädgårdsevent i Spanien och en ny fruktträdgård i Kroatien

19/04/2024 - Då och då samlar vi de senaste händelserna och aktiviteterna från några av JYSK-länderna. Kolla in det senaste här.

Germany

JYSK firar två födelsedagar på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK funnits i 45 år och samtidigt firar JYSK Tyskland 40-årsjubileum.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office