Skip to main content
JYSK Franchise Kuwait

Franchise-lansering i Kuwait överträffade förväntningarna

Datum: 11/12/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategori: Expansion , Franchise

Den första JYSK-butiken i Kuwait öppnade den 1 november med stort ståhej och omfattande mediaintresse.

En sandstorm satte nästan stopp för JYSK Franchises butiksöppning i Kuwait.

Lyckligtvis lade sig den virvlande sanden till ro i tid för festligheterna som planerats i flera månader av JYSKs lokala franchisepartner och JYSK Franchise-teamet i Danmark.

Expansionen i Kuwait var den första landsöppningen för Franchise Coordinator Magnus Thorn Andersen, som började jobba på JYSKs franchiseavdelning den 1 juni 2017.

– Jag hade stora förväntningar på öppningen i Kuwait där prestige är mycket viktigt och där man inte sparar på krutet. Men det jag faktiskt fick uppleva när jag kom dit överträffade alla mina förväntningar. Det var helt enkelt en fantastisk upplevelse, säger Magnus.

Innan han blev Franchise Coordinator jobbade Magnus på Sales & Expansion som Sales Coordinator för JYSK Sverige, och han har arbetet på JYSK sedan i november 2015.

JYSK Franchise Kuwait team
Från vänster: Ayaat A. Morgen, Divisional Marketing Manager; Magnus Thorn Andersen, Franchise Coordinator; Frederik Kåre Kroun, Franchise Director; Faisal Ali Al Mutawa, AAW Chairman, CEO; Georges A. Haidar, JYSK Manager, Kuwait; Thomas Hintze, Store Manager, Danmark och Christina Madsen, Sales Leader, Danmark.


En ny roll i Kuwait

Nästan sedan sin allra första dag på det nya jobbet har Magnus jobbat med Kuwait-expansionen. De många månadernas hårt arbete lönade sig, det såg han när han deltog i det exklusiva VIP-evenemanget den 1 november.

– Jag kände mig lite utanför eftersom jag inte kände någon där, och var osäker på vilken min roll var i det hela. Jag föredrar att veta exakt vad jag ska göra och sedan kunna arbeta hårt för att nå mina mål. Men när jag väl hade vant mig vid rollen som representant för JYSK och svarade på frågor om företaget, då gick det fint, berättar Magnus.

Nästföljande dag, den 2 november, öppnade den 1.000 kvadratmeter stora butiken för allmänheten. Sedan dess har antalet kunder hela tiden ökat, och försäljningen ser lovande ut.

Gränsöverskridande samarbete

Fakta om Kuwait

•    Huvudstad: Kuwait City
•    Befolkning: 4,3 miljoner
•    Valuta: Kuwaitisk dinar (KWD)
•    Yta: 17.818 kvadratkilometer

Fram till öppningen hade Magnus ett nära samarbete med JYSKs lokala franchisepartner för att säkerställa att allting gjordes i enlighet med JYSKs regler och riktlinjer.

– Jag samarbetade framför allt med vår lokala franchisepartners Divisional Marketing Manager, Ayaat A. Morgen. Hon såg till att det fanns stora reklamtavlor och tidningsannonser som meddelande JYSKs ankomst och som fokuserade på skandinavisk design, som är väldigt populär i Kuwait, säger Magnus.

Alla stora nyhetsmedier i Kuwait täckte VIP-evenemanget. Magnus hade också sällskap av JYSK Franchise Director, Frederik Kåre Kroun, den danske butikschefen Thomas Hintze och hans kollega Christina Madsen från Sønderborg, som båda hjälpt till att bygga upp butiken.

Latest news

Germany

JYSK firar två födelsedagar på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK funnits i 45 år och samtidigt firar JYSK Tyskland 40-årsjubileum.

Aleš Kisý

Tjecken Aleš Kisý gör sig redo för sitt sjätte Paralympics

27/03/2024 - Med 5 månader kvar till starten av de paralympiska spelen i Paris förbereder sig Aleš Kisý, en tjeckisk paralympisk medaljör, för sitt sjätte paralympiska spel.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italien satsar på medarbetarutveckling

19/03/2024 - Den 26 februari lanserade JYSK Italien det första District Manager Trainee-programmet (DMT) på huvudkontoret i Milano.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office