Skip to main content
Georgia store front

Dansk butikschef hjälper franchisepartner i Georgien

Datum: 28/08/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategori: Franchise

Fakta om Georgien och JYSK Franchise

  • Huvudstad: Tbilisi
  • Invånarantal: ca 5 miljoner
  • JYSK-butiker: 2 (Tbilisi och Batumi)
  • JYSK Franchise har 144 butiker i 21 länder

Line Mortensen var i Georgien i två veckor för att hjälpa JYSKs franchisepartner att öppna butik nummer två i landet.

När Line Mortensen blev tillfrågad om hon ville åka till Georgien i två veckor – med full lön och allt betalt – för att hjälpa till med en butiksöppning var svarade hon omedelbart ja.

– Jag är på det stora hela öppen för det mesta, och det lät som en kul grej att få prova på något annat, säger Line som till vardags jobbar som Store Manager i Haderslev.

Så i slutet av juni gick färden till Tbilisi, Georgiens huvudstad, där landets första JYSK-butik öppnades 2016. Efter lite sightseeing i Tbilisi reste Line vidare till Batumi, landets näst största stad med ca 150.000 invånare, där den nya butiken skulle öppna den 8 juli.

Expert på koncept

Line Mortensen
Line Mortensen danser med JYSK-gåsen til butiksåbningen i Batumi.

Det var JYSKs franchisepartner i Georgien som behövde hjälp av en expert på JYSKs koncept för att inreda landets andra butik.

– Det var ganska kämpigt att göra klart för den nya butiken, vi hade bara två veckor på oss. Line samarbetade med vårt team och delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Tillsammans gjorde vi en rejäl insats. Den fina stämningen och vår fokusering på arbetet gav riktigt bra resultat, säger Sophie Mindeli, General Manager för JYSK i Georgien.

Tillsammans med fem medarbetare från butiken i Tbilisi och medarbetarna i den nya butiken satt Line igång att bygga upp butiken baserat på sina stora kunskaper om JYSKs koncept.

– Jag har jobbat på JYSK i 13 år så jag har koncepten i ryggraden. Jag fick en ritning av butiken medan jag fortfarande var hemma, så det var bara att sätta igång att bygga direkt, säger Line.

Annorlunda arbetsrutiner

Line sattes framför allt på prov när det var dags att fylla hyllorna med varor.

– De jobbar inte med space på samma sätt som vi gör här hemma, där vi har ett fast koncept för var saker och ting ska placeras. Det blev lite av en utmaning, men det löste vi tillsammans, förklarar Line.

Butik i Georgien

Stolt över samarbetet

Efter knappa två veckors intensivt arbete stod den nya butik klar för invigning den 8 juli.

– Omsättningen på öppningsdagen var högre än när den första butiken öppnade i Tbilisi, så det är jag givetvis väldigt nöjd med. Och jag är definitivt väldigt stolt över att jobba för ett företag där vi kan hjälpa varandra över gränserna på det här sättet, säger Line.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Jorden runt: JYSK väljer FSC, trädgårdsevent i Spanien och en ny fruktträdgård i Kroatien

19/04/2024 - Då och då samlar vi de senaste händelserna och aktiviteterna från några av JYSK-länderna. Kolla in det senaste här.

Germany

JYSK firar två födelsedagar på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK funnits i 45 år och samtidigt firar JYSK Tyskland 40-årsjubileum.

Aleš Kisý

Tjecken Aleš Kisý gör sig redo för sitt sjätte Paralympics

27/03/2024 - Med 5 månader kvar till starten av de paralympiska spelen i Paris förbereder sig Aleš Kisý, en tjeckisk paralympisk medaljör, för sitt sjätte paralympiska spel.

Sara Its very cool that you put your souls in to it, GREAT JOB!!!

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office