Skip to main content

Black Friday slår rekord för sjätte året i rad

Datum: 07/12/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategori: E-Business , People , Sales Growth

Förberedelserna inför årets Black Friday-kampanj lönade sig då JYSK även i år slog rekord under årets brådaste dagar.

Niels Veien
Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital & Marketing.

Resultatet av årets Black Friday-kampanj visar att omsättningen ökade med mer än 25 % jämfört med förra året. Resultaten blev imponerande både i butiker och på nätet, och totalt handlade över 1 870 000 kunder något från JYSK under Black Friday-helgen.

– Det är ett fantastiskt resultat som vi verkligen kan vara stolta över. Alla länder har gjort ett utmärkt jobb och bidragit till det fina resultatet, säger Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital & Marketing.

Sedan JYSK började med Black Friday 2013 har evenemanget vuxit sig större för varje år.

Kampanjen står nu för 30–50 % av den totala omsättningen i november (beroende på land) och mellan 2014 och 2018 har antalet kunder som handlat på JYSK under Black Friday fördubblats.

Graphics
Click & Collect är populärt

Många kunder utnyttjade möjligheten att välja Click & Collect. Resultaten visar att över 80 000 beställningar av den här typen gjordes, vilket är en ökning med 40 % jämfört med förra året.

Det var särskilt på söndagen som många kunder fyllde sina elektroniska varukorgar, strax innan de extra bra erbjudandena upphörde vid midnatt.

– Vi har förlängt Black Friday så att den omfattar hela helgen eftersom vi gärna vill ge alla kunder möjlighet att ta del av våra bra erbjudanden och den enkla shoppingen. Vår Click & Collect-service gör det enkelt för kunderna att köpa sina varor på nätet för att sedan hämta den i sin lokala butik när det passar dem, säger Niels Veien.

JRO BF
Mădălina Filimon (tredje från vänster) tillsammans med sitt team i butiken i Pallady, Rumänien.

Motiverade butiker

De imponerande siffrorna är resultatet av grundliga förberedelser inför årets Black Friday-kampanj både på huvudkontoren, distributionscentralerna och i alla JYSKs butiker.

I en JYSK-butik i Rumänien fungerade interna medarbetartävlingar som en motivationsfaktor för att sälja mer under Black Friday-helgen. Mădălina Filimon är Store Manager vid JYSK-butiken i Pallady, nära den rumänska huvudstaden Bukarest, och hon är glad över resultatet.    

– Vi var väldigt spända inför helgen och hade stora förväntningar. Vi höll hela tiden ögonen på siffrorna och höjde målsättningarna löpande under helgen. Vi delade ut priser till de kollegor som kunde sälja flest julvaror, som gjorde den största försäljningen och den största merförsäljningen. Det var roligt och motiverade oss att sälja mer – och i slutänden nådde vi vårt mål, säger Mădălina.

JFI BF
Jarna Murtomäki, Store Manager vid JYSK-butiken i Porttipuisto Vantaa, Finland.

Även i en JYSK-butik i Porttipuisto Vantaa i Finland, där Jarna Murtomäki är Store Manager, sprudlade medarbetarna av energi och där skämdes de också bort lite extra med godis och pizza.

– Stämningen i butiken var på topp hela helgen. Vi fokuserade på försäljning och god kundservice. Vi hade hela tiden koll på försäljningssiffrorna och jag informerade mitt team en gång i timmen, säger Jarna.

Hon har jobbat på JYSK i över elva år, men blev ändå positivt överraskad över kundernas intresse för årets Black Friday-kampanj.  

– Jag har aldrig sett en så stark inledning på Black Friday som i år. I Finland drog vi igång med kampanjen på torsdagen, och redan på morgonen fanns många kunder i butiken för att få tag i de fina Black Friday-erbjudanden som de sett i kampanjtidningen, säger Jarna.

Black Friday på kundservicecentren

  • JYSKs kundservice besvarade över 26 000 samtal under helgen. Majoriteten besvarades inom 90 sekunder.
  • Kundservice kan också hjälpa kunderna att genomföra sina köp, och under Black Friday-kampanjen skapade man över 3 000 beställningar.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Jorden runt: JYSK väljer FSC, trädgårdsevent i Spanien och en ny fruktträdgård i Kroatien

19/04/2024 - Då och då samlar vi de senaste händelserna och aktiviteterna från några av JYSK-länderna. Kolla in det senaste här.

Germany

JYSK firar två födelsedagar på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK funnits i 45 år och samtidigt firar JYSK Tyskland 40-årsjubileum.

Aleš Kisý

Tjecken Aleš Kisý gör sig redo för sitt sjätte Paralympics

27/03/2024 - Med 5 månader kvar till starten av de paralympiska spelen i Paris förbereder sig Aleš Kisý, en tjeckisk paralympisk medaljör, för sitt sjätte paralympiska spel.

Lägg till kommentar

Kom ihåg att vara trevlig :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office