Skip to main content
FSC Design Award 2018

JYSK susține concursul FSC Design Award 2018

Data: 29/11/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Categorie: Awards , Sustainability

Range & Design Manager al JYSK a participat la anunțarea câștigătorului concursului FSC Design Award în capitala Danemarcei.

Într-o dimineață însorită de noiembrie, Rikke Blæsild, Range & Design Manager, pleacă la concursul de anul acesta, FSC Design Award 2018, JYSK fiind unul dintre sponsorii principali.

Rikke Blæsild
Rikke Blæsild, Range & Design Manager, studiază proiectele.

Pentru a treisprezecea oară, FSC Danemarca găzduiește concursul cu scopul de a pune accentul pe sustenabilitatea producției de design, provocând studenții danezi care se specializează în design și arhitectură să combine sustenabilitatea și designul bun atunci când lucrează cu lemnul.

„Este important pentru noi să participăm la acest concurs, deoarece FSC este o zonă de interes în cadrul JYSK. Fiind eu însămi designer, sunt foarte curioasă să văd ce idei au tinerii designeri și modul în care au rezolvat această sarcină”, spune Rikke Blæsild, Range & Design Manager la JYSK.

Ida Rehnström de la FSC Danemarca lucrează cu sustenabilitatea în fiecare zi în slujba ei și vede clar valoarea concursului.

FSC Design Award este modul nostru de a crea un dialog cu viitorii designeri. Putem, prin intermediul concursului, să strecurăm valorile sustenabile în centrul a ceea ce tinerii designeri fac cel mai bine - crearea de soluții inovatoare pentru viitor”, spune Ida Rehnström.

Impresionați de proiecte

Concursul are loc în capitala Danemarcei, Copenhaga, într-o clădire frumoasă, cu o fațadă mare de sticlă, cu vedere la apă, creând un cadru frumos pentru un total de 35 de modele unice din lemn. În încăpere, tinerii proiectanți sunt gata să explice și să arate vizitatorilor curioși fiecare detaliu din creațiile lor.

Range & Design Manager al JYSK este impresionată de designeri.

„Sunt cu adevărat foarte talentați și au creat câteva produse frumoase care sunt și funcționale în același timp. Cred că au interpretat și au îndeplinit foarte bine sarcina”, spune Rikke.

Participanți
Câștigătorul este anunțat dintre cele mai bune 10 proiecte selectate.


Și câștigătorul este...

Concursul începe și tensiunea crește în încăpere printre participanți. Unul câte unul, cei 10 cei mai buni proiectanți sunt chemați pe scenă. Apoi, câștigătorul concursului FSC Design Award 2018 este anunțat: Anna Ohmsen și Emma Bukhave Vidarsson. Pe lângă premiul principal, Anna și Emma câștigă și un alt premiu la concurs.

Câștigătorii
Anna Ohmsen și Emma Bukhave Vidarsson sunt cei doi designeri din spatele produsului Frames, o frumoasă lampă din lemn.

„Este un sentiment copleșitor să câștigi; nu ne așteptam să câștigăm vreun premiu astăzi. Suntem foarte fericite și recunoscătoare”, spun câștigătoarele. 

O excursie în Letonia

Premiul în acest an este o excursie în Letonia, unde câștigătorii vor avea ocazia să își dezvolte proiectele și mai mult în colaborare cu un producător de mobilier și să viziteze pădurile FSC. Din punct de vedere istoric, s-a pus un accentul mai ales pe sustenabilitate în ceea ce privește pădurile tropicale și, anterior, premiul a fost adesea o excursie în zonele pădurilor tropicale, de exemplu în sud-estul Asiei și în Africa. Faptul că excursia din acest an este în Letonia se bazează pe analize amănunțite.

„Am dori să folosim excursia din acest an pentru a arăta de ce FSC este foarte relevant și în contextul european. Atunci când vine vorba de condiții sociale, considerente de mediu, fauna sălbatică și climă. În același timp, o mare parte a industriei de design se bazează pe lemnul european și, prin urmare, dorim să punem accentul pe sustenabilitate aici”, spune Ida Rehnström de la FSC Danemarca.

JYSK a susținut concursul FSC Design Award timp de mai mulți ani pentru a contribui la punerea accentului pe sustenabilitate și pentru a face cunoscută marca FSC. La JYSK, multe articole sunt fabricate din lemn marca FSC, o mare parte dintre acestea fiind produse în Europa Centrală și de Est.

CE ÎNSEAMNĂ FSC?

FSC reprezintă Forest Stewardship Council și înseamnă că arborii provin din păduri durabile, unde nu se taie mai mult lemn decât poate produce pădurea. FSC înseamnă mult mai mult de atât. Înseamnă și responsabilitate ecologică, socială și economică:

  • FSC stabilește cerințe stricte privind utilizarea pesticidelor și a agenților chimici și protejează mediul acvatic.
  • FSC impune o serie de condiții sociale datorită cărora zonele locale beneficiază de venitul obținut în urma exploatării pădurii.
  • FSC se asigură că popoarele native și localnicii beneficiază garantat de dreptul de a utiliza pădurea.
  • Anumite părți din pădurile FSC sunt complet protejate, iar regiunile cu animale și plante amenințate sunt conservate.
  • Muncitorii forestieri din pădurile FSC beneficiază de condiții adecvate, inclusiv educație, echipamente de protecție și salarii corecte.
  • Lemnul din întreaga lume, de la pădurile tropicale la cele siberiene, poate să poarte marca FSC.
  • 200.634.032 hectare de pădure sunt certificate FSC la nivel mondial (noiembrie 2018).

Sursa: FSC Danemarca/FSC International

Latest news

Aleš Kisý

Cea de-a șasea Paralimpiadă

27/03/2024 - Mai sunt doar 5 luni până la începerea Jocurilor Paralimpice de la Paris, iar Aleš Kisý, medaliat paralimpic ceh, se pregătește pentru a șasea sa Paralimpiadă.

Taberele JYSK au început la Casa Bună din Nucșoara

Taberele JYSK au început la Casa Bună din Nucșoara

25/03/2024 - Asociația Casa Bună și JYSK continuă în 2024 organizarea Taberelor JYSK pentru copiii din familii defavorizate, din Ferentari, Jilava, Pojorâta și Nucșoara. În luna martie, până acum, 41 de copii au participat la taberele din Nucșoara.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italia investește în dezvoltarea angajaților

19/03/2024 - Pe 26 februarie, JYSK Italia a lansat primul program de dezvoltare pentru District Manager Trainee (DMT) la sediul central din Milano.

Adaugă un comentariu

Amintește-ți să păstrezi un ton plăcut :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office