Skip to main content

De șase ani la rând doboară recorduri de Black Friday

Data: 07/12/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Categorie: E-Business , People , Sales Growth

Pregătirile pentru campania Black Friday din acest an au fost răsplătite, deoarece JYSK a doborât din nou recordurile în cele mai pline zile ale anului.

Niels Veien
Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing.

Rezultatele campaniei de Black Friday din acest an arată o creștere a cifrei de afaceri de peste 25% față de anul trecut. Rezultatele au fost impresionante atât în magazine, cât și în mediul online, iar în total, peste 1.870.000 de clienți au cumpărat ceva de la JYSK pe parcursul weekend-ului de Black Friday.

„Este un rezultat fantastic și ceva de care ne putem mândri cu adevărat. Toate țările au făcut o treabă minunată și au contribuit la rezultatul uimitor”, spune Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing.

De când JYSK a introdus Black Friday, în 2013, evenimentul s-a dezvoltat enorm cu fiecare an.

Campania reprezintă acum 30-50% din cifra de afaceri totală pentru luna noiembrie, în funcție de țară și, din 2014 până în 2018, numărul clienților care au cumpărat de la JYSK de Black Friday s-a dublat.

Grafice

Serviciul Click & Collect este popular

Mulți clienți au folosit serviciul Click & Collect, iar rezultatele arată o creștere a comenzilor Click & Collect, totalizând peste 80.000 de astfel de comenzi, ceea ce înseamnă o creștere de 40% față de anul trecut.

În special duminică seara, mulți clienți și-au plasat comenzile la timp pentru a obține cele mai bune oferte înainte de finalul sfârșitului de săptămână.  „Am prelungit campania de Black Friday pe toată durata weekend-ului, pentru că vrem să punem la dispoziția tuturor clienților ofertele noastre extraordinare și o modalitate ușoară de a face cumpărături. Serviciul nostru Click & Collect ajută clienții să-și aleagă produsele online, după care, atunci când le este convenabil, aceștia își pot ridica produsele din magazinul cel mai apropiat”, spune Niels Veien.

JRO BF
Mădălina Filimon (a treia din stânga) alături de echipa ei, în magazinul din Pallady, România.

Motivația la nivelul magazinelor

Volumul impresionant all vânzărilor este rezultatul unor pregătiri minuțioase pentru campania de Black Friday din acest an, atât la sediul central, cât și în centrele de distribuție și în toate magazinele JYSK.

Într-un magazin JYSK din România, competițiile la nivelul angajaților au funcționat ca factor motivațional pentru a se vinde puțin mai mult în timpul weekend-ului de Black Friday. Mădălina Filimon este Store Manager al magazinului JYSK din Pallady, situat în imediata apropiere a orașului București, capitala României și este mulțumită de rezultate.

„Am fost foarte încântați de weekend si am avut mari așteptări. Am tot verificat cifrele și ne-am adaptat obiectivele, astfel încât să fie mai mari și mai mari în timpul weekend-ului. Am acordat premii colegilor noștri care au putut vinde cele mai multe articole de Crăciun, care au făcut cea mai mare vânzare sau au vândut cel mai mare număr de produse suplimentare. A fost distractiv și ne-a menținut motivați să vindem mai mult - și, în cele din urmă, ne-am atins obiectivele”, spune Mădălina.

JFI BF
Jarna Murtomäki, Store Manager al unui magazin JYSK din Porttipuisto Vantaa, Finlanda.

De asemenea, într-un magazin JYSK din Porttipuisto Vantaa, Finlanda, unde Jarna Murtomäki este Store Manager, energia a fost la cote mari printre angajații care au fost răsfățați ceva mai mult, cu pizza și bomboane.

„Atmosfera din magazin a fost grozavă pe parcursul întregului weekend. Ne-am concentrat pe vânzări și pe asistență pentru clienți. Am urmărit cifrele de vânzări și am dat actualizări echipei mele la fiecare oră”. spune Jarna.

Deși lucrează la JYSK de peste 11 ani, a fost surprinsă plăcut de interesul clienților pentru campania de Black Friday din acest an.

„N-am văzut niciodată un început atât de în forță pentru weekend-ul de Black Friday ca în acest an. Campania a început joi în Finlanda și, încă de dimineață, mulți clienți veniseră la magazin pentru a obține super-ofertele de Black Friday pe care le-au văzut în materialele de campanie”, spune Jarna. 

Black Friday în Centrele de asistență pentru clienți

  • Centrul de asistență pentru clienți pus la dispoziție de JYSK a răspuns la peste 26.000 de apeluri pe toată durata sfârșitului de săptămână. Pentru majoritatea apelurilor, timpul de răspuns nu a depășit 90 de secunde.
  • Centrul de asistență pentru clienți poate ajuta clienții să-și facă cumpărăturile, iar în timpul campaniei de Black Friday, Centrul de asistență pentru clienți a înregistrat peste 3.000 de comenzi.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

În jurul lumii: JYSK alege FSC, eveniment de grădină în Spania și o nouă livadă în Croația

19/04/2024 - Din când în când, facem o scurtă trecere în revistă a evenimentelor și activităților recente din țările JYSK. Consultați cele mai recente aici.

Deputy Store Managers meeting

Întâlnire comună a tuturor Store Managerilor și Deputy Store Managerilor

15/04/2024 - Tradiționala întâlnire a Store Managerilor JYSK a avut loc în martie. Pentru prima dată, la întâlnire au participat și toți Deputy Store Managerii.

Voluntarii JYSK au participat la pregătirea a 2 noi case Hope and Homes for Children

Voluntarii JYSK au participat la pregătirea a 2 noi case Hope and Homes for Children

12/04/2024 - Opt angajați JYSK din Iași și Bistrița s-au alăturat echipei Hope and Homes for Children România pentru a accelera pregătirile a doua case de tip familial nou construite de fundație.

Adaugă un comentariu

Amintește-ți să păstrezi un ton plăcut :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office